БългарияПоследни новини

Надежда, свити юмруци и благодарност към медиците: Новогодишните обръщения на водещите политици

След изпълнените с политически послания обръщения на президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов, обръщаме внимание на думите на още от политиците у нас по повод настъпването на Новата 2021 г.

 

Във видеообръщение председателят на Народното събрание Цвета Караянчева попита научили ли сме уроците от 2020 г.:

 

“Научихме ли се да сме отговорни един към друг? Научихме ли се да сме по-човечни и да си помагаме? Научихме ли се как да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети отново?”, попита Караянчева.

 


И с обвинение спомена стиснатия юмрук на президента Румен Радев:

 

„Изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме възможност да докажем, че изразът „единство на държавата” е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук”, смята Караянчева.

 

И се обърна с думи на благодарност към българските медици:

 

“Без професионализма, усилията и търпението на лекарите, сестрите, санитарите, фармацевтите, лаборантите, полицаите, социалните работници нямаше да се справим. На първа линия имахме бойци, които не отстъпиха. Считаното доскоро за невъзможно, днес е факт. Световните учени успяха за кратко време да открият ваксина. Съвсем скоро с нейна помощ ще обърнем хода на битката”, отбелязва тя.

 

Според лидера на БСП през Новата година най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта.

 

 

„Изпращаме една тежка година за всяко българско семейство и за всички ни като общество”, пише във Нинова Facebook.

 

„На всички, които бяха на първа линия, на всички, които всеки ден отиваха на работните си места, на тези, които бяха затворени вкъщи, бащи и майки, баби и дядовци, деца и младежи, на всички, които се бореха за оцеляване и търсеха спасение за близките си”, добавя тя.

 

„Днес много семейства са разделени за празниците. Дано това повече никога не се повтаря. Човекът, а и обществото ни, сме устроени така, че винаги да се стремим към по-добро. В този стремеж за нас най-важни са надеждата, промяната, сигурността и справедливостта”, смята още Нинова.

 

Столичният кмет Йорданка Фандъкова започва своето пожелание за Новата година във Facebook с цитат на Екзюпери: „На света няма нищо по-крехко от надеждата“. Именно с надежда, пише тя, заставаме на прага на новата година. Все още крехка, но несломима.

 

 

 

„Измина година на тежки загуби и пропуснати моменти, през които се научихме да преминаваме заедно. Със смелостта на нашите лекари, сестри и медицински персонал, които не се предадоха пред изпитанията на неизвестното. С грижата на хиляди хора и доброволци, които помагаха на непознати. Със съпричастността и отговорността на всеки. Това беше най-големият урок по човечност, за който си струва да сме благодарни”, отбелязва Фандъкова.

 

Най-дългата новогодишна реч на Путин: Какво каза той на руснаците?

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button