БългарияНа Фокус

Стрелбата в офис за бързи кредити: Собственикът убил свой служител

Скандал заради неуредени финансови отношения е причината за убийството в офис за бързи кредити в Стара Загора от снощи. Главни действащи лица били собственикът на фирмата и негов служител – криминално проявен мъж. 

 

Стрелецът се оказа собственикът. Това стана ясно по време на брифинг на окръжния прокурор Дичо Атанасов и началника на отдел “Разследване” в Областната дирекция на МВР Валентин Георгиев.

 

„Иззети са веществени доказателства. Най-вероятно е възникнало скарване вътре в помещението. Убитият е работил за кредитната компания. Тепърва ще се установява дали жертвата е дължал пари на извършителя”, обяви комисар Валентин Георгиев, началник отдел „Разследване” на ОД МВР Стара Загора.

 

Убитият е 36-годишният Станимир Иванов-Стамбето. Той е работил в офиса за бързи кредити от няколко години, но тепърва ще се проверява дали е работил на трудов или на граждански договор. Осъждан е преди години за разпространение на наркотици. 

 

Припомняме, че сигналът за стрелбата е подаден малко след 18 часа снощи. Инцидентът се случи на бул. “Цар Симеон Велики” 142.

 

Стрелецът е изчакал пристигането на полицията и е предал оръжието.

 

И двете лица са имали разрешение за притежание на оръжие. По време на стрелбата в офиса не е имало други хора.

При огледа криминалистите са открили нож в дрехите на убития, но няма данни или доказателства той да го е използвал, за да заплашва опонента си.

 

Задържаният не е криминално проявен. Той е арестуван за 24 часа.

 

„Днес предстои привличането му към наказателна отговорност. На този етап не е дал показания. Образувано е досъдебно производство. За подобно престъпление законът предвижда затвор от 10 до 20 години. Работи се по няколко основни версии за убийството. Една от тях е именно възникнал скандал заради финансови проблеми. У убития е намерен нож, за който обаче няма данни да е използван по време на кавгата”, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов.

 

Нови мерки в Бургас от днес: Вечерен час за децата и задължително носене на маски

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button