Любопитно

СЕДМИЧЕН ХОРОСКОП: Ще ви трябват смелост и сили да вземате тежки решения

Седмичен хороскоп за 29 ноември – 5 декември 2021 г. 

 

Овен
През тази седмица пред вас ще се открие възможност, каквато не получавате често – да превъзмогнете страха си от действия. Дори по принцип да сте по-пасивни и да сте свикнали някой друг да действа вместо вас, през следващите дни ще усетите прилив на смелост, а някои от вас може дори да се настроят войнствено към проявите на несправедливост. Това е чудесно, защото ще бъдете по-решителни, ще вземете нещата в свои ръце и ще успеете да намерите изход от ситуации, които са ви причинявали дискомфорт или усещане за застой. Ако съзнавате, че трябва да отстоявате своето, не позволявайте на колебанията и на съмненията в себе си да ви спират да кажете онова, което мислите.

 

Освен това внимавайте, защото има риск някой да се опита да ви убеди в противното или да ви внуши, че нещо е добро за вас, когато всъщност то е в негов интерес. За да не се случва това, трябва да сте наясно какво точно чувствате и да не се примирявате с неща, които според вас не са редни. Не позволявайте желанието да угодите на другите да бъде за сметка на любовта към себе си – така сами се вкарвате в капана. Тази седмица може да отбележи някакво ново начало за вас – най-вече в професионално отношение, така че използвайте всякакви възможности за изява, за развитие и за самоусъвършенстване.

 

Не избягвайте ситуации, които внасят смут в душата ви – може би именно чрез тях ще израснете и ще усвоите умения, които ще ви бъдат нужни по-нататък в живота. Що се отнася до работата, през тази седмица е важно гласът ви да се чуе, така че, ако успеете да изразите позицията си, направете го – мнението ви ще има значение.

 

Телец
През тази седмица ще действате много открито пред околните и ще изразявате онова, което мислите и чувствате. Прецените ли, че някаква ситуация е несправедлива или не ви изнася, няма да си замълчите, пък дори и това да означава да се конфронтирате с някого или да засегнете нечии чувства. Има вероятност да споделите нещо, за което досега сте си мълчали, или някой ваш близък да разголи душата си пред вас. Няма да бъде излишно, ако проявите известна деликатност, но имайте предвид, че позволите ли на някого да ви манипулира и да ви въвлече в схемите си, последствията ще бъдат за ваша сметка – така че намерете начин да изразите позицията си.

 

А ако не успеете да го направите, възможно е да се отрази зле на здравето ви – например да си докарате главоболие. В професионален план седмицата е благодатна за вас, защото ще имате много енергия и ще бъдете особено целеустремени. Най-добре ще оползотворите енергията си, ако работите за някаква кауза – лична или за благото на повече хора. Може да разчитате и на външна подкрепа – от приятели или от хора, които са на една вълна с вас, а някои може да сте на крачка от установяването на ново делово партньорство.

 

Ще мислите за бъдещето, а действията ви ще бъдат мотивирани от желанието да се развивате и да постигнете по-голяма свобода. Към средата на седмицата има вероятност да се натъкнете на пречки – не губете време и сили в опити да ги събаряте: по-добре се концентрирайте върху реализацията на собствените си цели – личните или в бизнеса.

 

Близнаци
През тази седмица много от вас ще бъдете изправени пред предизвикателството да надмогнете себе си. Възможно е да попаднете в ситуация, в която ще постъпите нетипично за вас, да придобиете нов опит или да се наложи да преодолеете някакво притеснение – например да говорите пред публика или да изкажете някакво мнение, за което не бихте могли да сте сигурни как ще бъде прието. Добре е да се настроите за промени – ако някаква ситуация трябва да се промени или отношенията с някого не вървят, едва ли ще успеете да спрете хода на събитията, колкото и да се опитвате.

 

Възможно е да се страхувате от реакцията на началник или на друг човек, чието мнение е важно за вас, но пък, ако позволите на страха да ви блокира, проблемът ще остане и рано или късно отново ще излезе на дневен ред. Не позволявайте да ви въвличат в интриги с колеги и самите вие не ги подклаждайте, защото най-малкото ще изгубите ценна енергия и време, които бихте могли да използвате за нещо по-полезно. Освен това точно сега има голяма вероятност всичко скрито-покрито да излезе наяве, така че клюките ще се обърнат срещу вас. Ако искате да споделите нещо с някого, направете го директно – с намеци едва ли ще стане.

 

Комуникацията с околните ще бъде по-трудна, така че не водете важни разговори. През следващите дни на дневен ред ще излязат финансови въпроси – възможно е да давате или да получавате пари. Обаче по-добре ще бъде да не давате заеми – има вероятност да не ви върнат парите.

 

Рак
През тази седмица е възможно хората около вас да ви видят в различна светлина. Деликатността – качество, което много представители на знака притежавате, някак ще се стопи и ще бъдете доста по-директни с хората около вас. В някои случаи прямотата ви може да бъде дори болезнена за околните, така че имайте си едно наум и се опитайте да подбирате думите си, защото те ще оказват силно въздействие върху близките и познатите ви. Бъдете готови обаче вие също да приемете това, което хората ви казват – през следващите дни има вероятност точно онова, от което ви става най-неприятно, да ви даде ценна информация за вас самите или да ви подскаже решение, което търсите.

 

Възможността, която звездите ви дават, е да изясните взаимоотношенията си с друг човек и най-накрая да сложите край на съмненията и заблудите – развитие по този въпрос ще има и по-нататък през декември, но има изгледи още сега да поставите началото. Грижете се повече за здравето си – натоварването с прекалено много задачи няма да ви се отрази добре. Очакват ви интересни дни – може да получите изненадващо обаждане или някой от миналото ви да ви потърси.

 

Ако имате проблем във взаимоотношенията си с даден човек, не го избягвайте – това е знак, че има нещо недовършено. Ще общувате много интензивно – ще ви търсят приятели и познати и общо взето трудно ще успеете да се съсредоточите върху едно нещо. През следващите дни на дневен ред ще излязат финансови въпроси – може да имате грижи или да се наложи да водите трудни преговори.

 

Лъв
През тази седмица във ваша полза ще бъде да обърнете по-голямо внимание на събитията и на преживяванията си, особено ако те касаят отношенията ви с друг човек или с група хора, защото има голяма вероятност тези въпроси да ви занимават и през цялата 2022 година. Ще възникне конфликт в личния или в служебния ви живот, който сте избягвали, но точно сега, дори да искате, трудно ще си скриете главата в пясъка. Най-важното условие, за да извлечете нещо полезно от ситуацията, е да не я квалифицирате като добра или лоша и да не реагирате първосигнално.

 

Дайте си малко време, за да преминат първоначалните емоции и след това анализирайте новополучената информация –опитайте се да погледнете положително на всичко случващо се, а не изпадайте в драми. Не си правете изводи, основаващи се единствено на собствените ви предположения – така може да си внушите нещо и да задълбаете излишно. Ако ви липсва обяснение за нещо, говорете с човека, който би могъл да ви даде яснота – само така ще разберете каква е истината.

 

Тъй като има известен риск да интерпретирате грешно информацията, опитайте се да преценявате по-внимателно фактите, а не си въобразявайте разни неща. Седмицата е много благоприятна за промени и подобрения както в дома ви (например да започнете ремонт), така и в професионалната област – но следва да наблегнете на нови начинания, на ученето и на самоусъвършенстването. Бъдете внимателни как общувате с любимия човек – прекалените изисквания към него може да се обърнат срещу вас и да нанесат вреди на връзката ви.

 

Дева
Предстои ви една динамична седмица, в която вниманието ви ще бъде заето с планове за бъдещето и евентуално с интересната нова възможност, която се разкрива пред вас. Всекидневието ви ще бъде по-забързано от обикновено – вероятно ще водите повече разговори и ще споделяте мисли с близки и приятели. Не е изключено да получите и някаква вест или информация, която да трябва да осмислите и да вземете предвид при бъдещите си действия. Периодът е чудесен и за любовни срещи, така че излизайте повече и не отказвайте покани за партита и събирания. Изобщо, във всяка една област ще бъдете на вълна приключения и забавления.

 

Ако все пак през следващите дни имате някакви трудности, те биха могли да дойдат от неуредени отношения с друг човек – интимни или делови, а също така и от неоснователни страхове и от прояви на ревност. В тези случаи няма да ви бъде много лесно – ще отстоявате своето, но в същото време ще се наложи да сте максимално убедителни и да проведете разговорите така, че да стигнете до разбирателство с въпросния човек.

 

Звездните влияния ще ви помогнат да постигнете напредък при разрешаването дори на по-заплетени ситуации, но за целта трябва хем да сте искрени, хем да действате разумно, а не импулсивно. Бъдете внимателни с харченето – възможно е да проявите по-голяма разточителност.

 

Везни
През тази седмица ще се изправите пред предизвикателството да погледнете на събитията от по-широка перспектива, вместо да издребнявате или да ги преценявате от своя собствена гледна точка. А ако успеете да гледате философски дори на проблемите си, нищо чудно да откриете, че в тях има нещо положително. Например фактът, че някой се опитва да ви се качи на главата, може да ви накара да се научите да казвате „не“; или някакъв здравословен проблем да ви подтикне да промените начина си на живот и да живеете по-балансирано.

 

Звездните влияния ще ви помогнат да се издигнете „над нещата“ и да потърсите смисъла на преживяванията си, още повече че ще получите информация, която ще ви помогне да си изясните някои неща и да преодолеете предишни заблуди и колебания. В по-практичен план седмицата е чудесна да направите първата дръзка стъпка към нещо, за което ви е липсвала смелост или просто условията не са били подходящи – например да пътешествате или дори да си купите собствен дом.

 

Ако ви осени идея да предприемете голямо начинание, не я задушавайте с практични аргументи – сега е важно да си поставите цел, а средствата и начина за осъществяването й ще дойдат по-късно. Мислете мащабно и не се страхувайте да мечтаете. Що се отнася до отношенията ви с околните, през тази седмица ще се стремите да останете верни на себе си и няма да сте склонни на компромиси, които досега сте правили, само и само работата да върви или да помогнете на някого.

 

Скорпион
През тази седмица ще усетите силен порив да отстоявате собствените си принципи и убеждения. Дори в миналото да сте ги пренебрегвали или сами да сте се възпирали за нещо, сега ще се проявите като много смели и по-решителни. Това е чудесно, но за съжаление има голяма вероятност да срещнете някаква съпротива: тя може да е вътрешна – някакъв страх или неувереност в себе си, които ви възпират, но нищо чудно и да е външна – например човек от обкръжението ви да поставя спънки пред вас. Опитайте се да си дадете ясна сметка за това какво точно искате и да го следвате, защото има вероятност някой да се опита да ви принуди да направите друго, като ви накара да се чувствате гузни или виновни.

 

Няма да ви бъде лесно да се опълчите на несправедливостта и на хората, които я поддържат, но по-добре намерете смелост, защото в противен случай ще продължавате да се терзаете. Твърде вероятно е да се породят конфликти с по-възрастни членове на семейството ви. Може би някой ще се опита да ви привлече на своя страна и ще трябва да помогнете със съвет или с мнение. Добре би било да изразите позицията си по проблема – така хем ще ви олекне, а нищо чудно и да изиграете ролята на балансьор.

 

Много внимавайте обаче да не ви въвлекат в чужди битки – вземете ли нечия страна, все някой ще излезе обиден. В по-практичен план през тази седмица очаквайте развитие по семейни въпроси, включително свързани с имоти или наследство: може да има разговори по тези теми или да бъдат направени конкретни стъпки – сключване на сделка например.

 

Стрелец
През тази седмица се заредете с по-голям оптимизъм и с вяра в себе си, защото така ще осъществявате по-лесно намеренията си. Дори през изминалите дни да е трябвало да полагате повече усилия или да сте били в лошо настроение, оставете миналото зад гърба си и гледайте напред – през следващите дни вероятността да срещате спънки и проблеми ще бъде доста по-малка. Периодът е чудесен да постигане на напредък по финансови въпроси – нищо чудно да получите подкрепа, която не сте очаквали, или просто изведнъж на делата ви да бъде даден тласък в положителна посока.

 

С каквото и да сте захванали – с бизнеспроект, с покупко-продажба или с някакво друго начинание, точно сега не е моментът да се отказвате, а напротив – трябва да действате и да вървите с пълна сила напред. Що се отнася до отношенията ви с околните, има известен риск да попаднете в капан, като се поддадете на убеждението, че някой ви е длъжен за нещо – и съответно да се разочаровате.

 

За да не се случва, не натоварвайте хората с излишни очаквания, които те няма как да оправдаят – каквато и да е реалността, по-добре ще бъде да се придържате към нея, а не да се заблуждавате. Колкото по-малко се опитвате да влияете на друг човек, толкова по-добре. Давайте повече свобода на хората и ще видите, че така нещата ще се случват по-лесно.

 

Козирог
Тази седмица е особено благоприятна за вас, що се отнася до работата, бизнеса и служебната комуникация – ще бъдете много дейни и концентрирани, ще действате, без да губите време в излишни размишления и колебания, а нищо чудно и да намерите начин да преодолеете някаква пречка, която ви спира от доста време. Няма нужда да се фиксирате върху проблемите и да губите излишна енергия в битки – ако поискате, просто ще трябва се издигнете над тях.

 

Освен това ще имате попътен вятър за начинанията си – започнете ли нещо ново, ще има добри предпоставки да го развиете и начинанието да се окаже успешно. Удачно е да си отделите ден за почивка – спрете се, забавете темпото и планирайте на спокойствие какво да свършите през останалата част от седмицата. Събитията ще носят отпечатък от миналото, така че, ако има нещо, което трябва да довършите, сега е моментът да го сторите. Ще имате зелена светлина за действие и то с такъв размах, че едва ли ще има сила, която би могла да ви спре.

 

За да осъществите намеренията си, търсете помощ и съдействие от приятели и хора, с които имате сходни интереси и общи ценности – точно сега вероятността те да откликнат ще бъде голяма. Може спокойно да поемате разумни рискове и следва да сте по-смели в начинанията – така ще постигнете по-бърз напредък. Периодът ще ви носи добро настроение и ще се чувствате освободени от ограниченията и отговорностите, които в други иначе ви затормозяват.

 

Водолей
През тази седмица няма да ви бъде много лесно, защото ще бъдете изправени пред дилема в личния или в професионалния ви живот. Ще умувате как да постъпите, а трудността на ситуацията ще идва оттам, че ще бъде замесен и друг човек и ще трябва да се съобразявате с неговите желания. От една страна, ще искате да съхраните взаимоотношенията си, но от друга, няма как да останат каквито са били досега, тъй като балансът в тях е бил нарушен по някакъв начин. Ако наистина искате да намерите разрешение на проблема, пробвайте да обсъдите с човека какво не е наред.

 

За да стане това обаче, ще трябва да преодолеете първоначалния си гняв, обидата или огорчението си и да приемете ситуацията не като нещо лошо, а като възможност за промяна – и на вас самите, и на връзката си. Каквато и пречка да се появи, не се отказвайте, особено ако става дума за сериозна връзка, на която държите. Не подхождайте от позицията на силата, дори другият човек да ви е дете или подчинен – ако гледате на него като на равен, има по-голям шанс да оправите нещата.

 

В по-практичен план през следващите дни може да си имате проблем с любимия човек заради кариерата си или заради прекалено многото служебни ангажименти. Що се отнася до работата и финансите, седмицата е доста благоприятна за вас – ще имате сполука, а нищо чудно и пред вас да се отвори нова възможност за развитие, което ще се осъществи през 2022 година.

 

 

Риби
През тази седмица за вас в пълна сила ще важат думите „Истината ще ви направи свободни“. Събитията ще се стекат така, че всичко скрито-покрито лесно ще излиза наяве, независимо дали вие пазите някаква тайна, някой е крил нещо от вас или не признавате нещо пред самите себе си. Всякакви задкулисни интриги, сплетни и заговори трудно ще просъществуват – като че ли някаква скрита сила ще направи така, че нещата да излязат на светло. Ако не искате да вървите срещу течението на живота, а да се носите с него, по-добре приемете фактите каквито са, независимо дали ситуацията ви харесва или не.

 

Вероятно и ще трябва да предприемете някакво действие – не го отлагайте, защото в противен случай или ще се окажете в неловка ситуация, или вътрешното ви напрежение ще продължава да расте. Имайте предвид, че в каквато и ситуация да попаднете, ще изпитате облекчение, ако сте искрени и със себе си, и с околните. Седмицата е много благодатна за тези от вас, които са готови да се учат и да се развиват личностно или духовно.

 

Ако приемете случващото се като полезен опит и възможност да промените някакво отдавна установило се положение, което вече не ви носи нищо добро, може да си извлечете поуки и в крайна сметка да обърнете дори грешките си в нещо позитивно. В по-практичен план през следващите дни ще имате много енергия, която можете да вложите както в собственото си развитие, така и в някакво ново приключение.

 

 

Източник: Edna.bg

 

ХОРОСКОП: На едни ще им излезе крива сметка, други ще улучат десетката

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button