Любопитно

Приложение позволява да се свържете с хора след смъртта

Стартира мексиканско приложение за съхраняване на послания и последни желания, които потребителите могат да споделят с близките си след смъртта си.

“Мексиканците се усмихват на смъртта, но им е трудно да говорят за нея”, казва Мигел Фарел, създател на Past Post.

Приложението “позволява да оставите нещата си в ред за този момент, който ще дойде, когато най-малко го очаквате”, каза той пред АФП.

Въпреки че мексиканците с радост приемат подарък захарен череп с тяхното име за ежегодния фестивал “Ден на мъртвите”, те често не се чувстват толкова комфортно да обсъждат този въпрос, по-специално наследството.

Приложението позволява на баща в добро здраве например да запише поздравителни послания за децата си, които те да чуят няколко години по-късно, когато се дипломират, в случай че той умре междувременно.

То дава възможност на потребителите да оставят инструкции, като например предпочитания за погребението им или управление на банкови сметки и акаунти в социалните мрежи.

Past Post съхранява това съдържание под формата на непаричен токен (NFT) – цифров сертификат за собственост, който използва блокчейн технологията, стояща зад криптовалути като Биткойн.

Неговият създател подчертава, че приложението, което струва 19 долара годишно, не може да замени завещанието, което огромното мнозинство от мексиканците нямат, според асоциацията на нотариусите в Мексико сити.

Съдържанието “няма правна стойност, но има много важна символична стойност”, казва Фарел

 

Разрязан лимон на нощното шкафче понижава стреса и кръвното налягане

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg

или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Подобни статии

Back to top button