BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

Депутат от Украйна заби кроше на руски делегат по време на среща в Турция (ВИДЕО)

Депутат от парламента на Украйна удари човек от руската делегация по време на среща за кооперация в Черно море в Турция. Малко преди това украинецът бе разгънъл украински флаг зад Олга Тимофеева, руски депутат, който даваше интервю.

Валери Ставитски, член от екипа на Тимофеева свали флага и го взе извън кадър, което разяри украинецът и той го подгони и почна да го налага.

 Срещата на парламентарната асамблея за икономическата общност в Черно Море се случва в Анкара, Турция. След инцидента с украинското знаме и депутата имаше друг инцидент, в който украинци се опитаха да издигнат флага по време на откриването на срещата, но домакините от Турция ги изгониха. 

Напрежението между Русия и Украйна

Напрежението между Украйна и Русия е на особено високо ниво след случката с дронове над Кремъл, за която Москва твърди, че е опит за убийството на президента Владимир Путин. Първоначално Русия обвини украинските военни, че това е тяхно действие, но впоследствие добави, че основен виновник е САЩ и от Киев просто са изпълнявали заповеди.

От САЩ отрекоха твърденията и казаха, че са просто лъжи, а Русия отговори, че е безотговорно да се прикриват.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отрече да имат нещо общо с нападението като заяви, че държавата му е твърде заета да освобождава своите територии за да предприема атаки навън. 

Бившият президент на Русия Дмитрий Медведев заяви, че според него трябва да има незабавни ответни мерки и единственият начин да се отвърне подобаващо е като се “елиминира” президентът Зеленски. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Русия обвинява САЩ за опитът за убийство на Путин, САЩ отрича „абсурдното обвинение“

Подобни статии

Back to top button