Любопитно

Жена прибира изоставено коте, след година разбира, че отглежда диво животно

Жена прибира изоставено в гората коте, а след година разбира, че отглежда диво животно. Историята разказва самата тя в социалните мрежи. 

Възрастната дама Ирина Арсенина от град Ховд живеела сама от години. Тя обичала разходките сред природата и често ги практукувала. Венъжд при поредния поход в гората Ирина видяла малко коте, което изкглеждало гладно и измръзнало. Решила да го приюти. Взела го вкъщи и започнала да се грижи за него като за домашен любимец. Животното бързо увеличавало размерите си и за година вече изглеждало като голяма котка. 

Една случка обаче накарала Ирина да се замисли дали всъщност отглежда котка в къщата си. 

В един топъл зимен ден възрастната жена решила да поеме на поредния поход и да остави котето да играе в двора. В това време крадец се опитал да проникне в къщата на Ирина, но бил спрян от котката, която се нахвърлила срещу него и яростно го нападнала. Съседите чули врявата и се обадили на полицията. Крадецът бил задъжан. Последвал и преглед на животното, при който се оказало, че това не е обикновена котка, а див хищник – манул. Според експерти той не може да бъде опитомен. 

Въпреки това очевидно Ирина и дивото животно са създали специална връзка помежду си. Те останали заедно с разрешението на властите, чието единствено условие било, когато жената го изкарва навън, то да бъде с повод. 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Изоставено хъски само потърсило помощ в близкия приют

Подобни статии

Back to top button