Любопитно

Румънски пожарникари спасиха зайче, пострадало от горските пожари в Гърция

Времето напредва за спасяването на всички оцелели диви животни, домашни любимци и добитък, докато те отчаяно бягат от огненият ад.

Най-малко 7400 акра гори са унищожени на три острова и на континента , отнемайки живота на „безброй“ животни – като сърцераздирателни изображения показват почернели малки сови в картонени кутии и други.

Състезавайте се за спасяване на животни, хванати в капан от горски пожари в Гърция

Четири приюта съобщават, че са приели около 1050 кучета , котки и селскостопански животни, като една доброволка е загубила повечето от собствените си домашни любимци в пожарите.

Състезавайте се за спасяване на животни, хванати в капан от горски пожари в Гърция

Mеждувремено спасено зайче, стана символ на грижите и усърдието, които полагат пожарникари и доброволци в името на това да спасят хора и животни засегнати от бедствието.

Румънски пожарникар дава вода на заек, спасен от горски пожар на остров Родос, Гърция, 24 юли 2023 г.

Румънски пожарникари спасиха изнемощяло и дехидратирано зайче, попаднало в капана на горските пожари на гръцкия остров Родос, предаде „Ройтерс”.

Пожарникар жестикулира и държи котка и два заека, след като ги спаси от пожар между селата Киотари и Генади, на гръцкия остров Родос на 24 юли 2023 г.

На кадрите, разпространени от румънските власти, се вижда как дават вода на бедното животинче, преди да бъде откарано в местна ветеринарна клиника.

Жена гали куче в двора на изгоряла къща след горски пожар в района на Агия Ирини, в Лутраки, Гърция, 20 юли 2023 г.

Румънските пожарникари също помагат в борбата с горските пожари в Гърция, които принудиха десетки хиляди туристи и жители да напуснат остров Родос. Мнозина бяха евакуирани с частни лодки.

Състезавайте се за спасяване на животни, хванати в капан от горски пожари в Гърция

Междувременно по-малки птици като бързолетите, за които е известно, че гнездят във високи сгради, трябваше да напуснат домовете си в кътчета, където според спасителите температурите са достигнали 60 ℃.

Гърците често се борят с горски пожари през летните месеци, но учените по климата смятат, че глобалното затопляне ги прави по-чести и по-интензивни.

Източник: mozache

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Златна сряда: Тези зодии ще спечелят неочаквана сума пари

Подобни статии

Back to top button