БългарияНа ФокусПоследни новини

Радев: Реформата на службите цели подчиняването им за да не може никой да научава за бечинствата на управляващите

Единствената цел на т. нар. „реформа на службите“ е тяхното подчиняване, за да не може никой да научава за безчинствата на управляващите и да им противостои. Именно такива действия, които се прикриват зад шумни ежедневни декларации и клетви в евроатлантическа преданост, реално ни отдалечават от ЕС и НАТО и системно рушат държавността. Хора, които фотографират документи с гриф „Секретно“ и ги разпръскват по разни сайтове, които с охота споделят чувствителна информация на чужди граждани, които ръсят в ефир класифицирана информация, трябва да отговарят пред закона, а не да променят законите и то особено в областта на националната сигурност.

Липсата на обществена реакция на признатите от политически лидери закононарушения и користни кроежи в злополучния запис за отдаване на националната ни сигурност и суверенитет на концесия, за опорочаване на изборите и за приватизиране на държавността, окуражава управляващите да атакуват безогледно ключови институции, да раздават оценки за службите за сигурност от нивото на въпиещата си некомпетентност и невежество и да настояват за тяхната подмяна.

Шизофренно и политически нелепо е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозоната и в същото време да тръбиш навсякъде, че „службите са пробити“ и „навсякъде има шпиони“. И други държави си имат проблеми, но досега не съм чул някой лидер да спомене и дума за своите служби. Призовавам за повече професионализъм и повече национално отговорно отношение тъкмо към националната сигурност. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Денков: Основна цел на правителството е интеграцията на България в ЕС и НАТО

Подобни статии

Back to top button