На ФокусПоследни новиниСпорт

Гергана Пейчева, която осигури титлата по шахмат: Посвещавам победата на моето семейство!

Гергана Пейчева, която успя да осигури първата за България европейска титла в шахмата, посвети своята победа на семейството си. Тя каза, че момичетата са се борили със зъби и нокти за да спечелят отличието и да чуят българския химн.

“Всички се борихме – Антоанета, Нургюл, аз, Бела, Вики. В последната партия имах късмет. От дебюта не получих точно това, което исках. Минах през може би даже загубена позиция. Накрая късметът бе на наша страна.”, бяха първите думи на Пейчева.

“Още не мога да осъзная какво се случи, но съм изключително щастлива. Такъв успех постигнахме, който вероятно до момента не се е случвало България да стане европейски отборен шампион за жени”, добави тя.

Пейчева не пропусна да благодари и на федерацията по шахмат:

“Благодарни сме на федерацията – на г-н Милен Василев и на г-н Георги Градев, че ни дадоха възможността да дойдем тук и да представляваме нашата родина. И съм изключително щастлива, че се борихме със зъби и нокти абсолютно всички и успяхме да спечелим първото място. Късметлийка съм да имам около себе си хората, които винаги ме подкрепят – моите родители, треньора ми, съотборничките. Сега всички искаме да чуем химна. Това са нещата, които ни мотивират.”

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Момичетата успяха – България е европейски шампион по шахмат!

Подобни статии

Back to top button