БългарияНа ФокусПоследни новини

Поредната изненада в София – новата украса за Коледа е морска костенурка с кауза да се спасява биоразнообразието

Новото управление на София реши да изненада гражданите на столицата с поредната “арт инсталация” за коледна украса – този път представлява морска костенурка с малки лампи, наподобяващи медузи, които са поставени на “Малките 5 кьошета”.

Костенурката е част от коледната украса на столицата, която за момента трудно се намира из града. Тя е свързана с кауза за опазване на биоразнообразието на водния свят. 

Тя моментално стана обект на подигравки в социалните мрежи. Председателят на Спаси София Борис Бонев пък реши да защити костенурката в своя профил във Фейсбук:

“Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни”, написа Бонев.

Гражданите не останаха очаровани от изказването му и веднага започнаха да критикуват арт инсталацията:

“Боре, превърнахте София в най-непразничното антиколедно гето на континента ! То, не че през останалото време си е просто сиво гето в периферията на цивилизацията. Какви костенурки те годнят,какви медузи и октоподи, на каква розова дрога от пръдня на еднорози сте, като най-близкото крайбрежие е на 400 км ! Реверансът свърши ! Или се стегнете и работете, или сте аут !”, гласи най-харесваният отговор към публикацията.
Бонев счита, че за разлика от златните арки и червения килим, този път критиките не са адекватни. Арките бяха премахнати от площада пред храм-паметника “Св. Александър Невски”, след като също бяха обект на сериозни подигравки в социалните мрежи дни наред, а от общината накрая ги премахнаха и се извиниха за решението.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Елин Пелин с чудна коледна украса и благотворителна кампания „По Коледа се случват чудеса: Пожелаваме си бебе“

Подобни статии

Back to top button