БългарияНа ФокусПоследни новини

Елин Пелин с чудна коледна украса и благотворителна кампания „По Коледа се случват чудеса: Пожелаваме си бебе“

Тържествено бяха включени коледните светлини в градския площад в Елин Пелин, които впечатлиха всички присъстващи и хиляди в социалните мрежи. Този път те са съпътствани от благотворителна кауза под надслов „По Коледа се случват чудеса: Пожелаваме си бебе“.

Коледният базар в града и празничен концерт ще събират средства за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Кампанията е продължение на инициативата на кмета на общината Ивайло Симеонов за подпомагане на младите семейства. 

„Най-ценното в навечерието на празниците е мисията и каузата, която поехме „Пожелаваме си бебе“. Целта на всичко, което ни заобикаля днес, е да съберем средства за фонда, който е за семейства с репродуктивни проблеми. Знаем, че в България над 200 000 са двойките, които имат такива проблеми и ние решихме, че най – подходящият момент е именно в навечерието на Коледа“, сподели Симеонов.

Според общината, това е ангажимент не само към Елин Пелин, а и към цялата държава, тъй-като демографската криза е най-големият проблем на България. В инициативата се включиха кметове на населени места и доброволци, които работят зад щандовете на базара.

„Тук фокусът е по-различен и затова общински съветници, кметове на общини, наши приятели и познати се включиха в това, което ни заобикаля и всичко, което го виждате е на доброволен труд и дарители“, поясни кметът.

Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на хубаво вино, вкусни изкушения и коледни сувенири и през следващия уикенд.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Новата „арт инсталация“ в София – странни дървени талпи блокират тротоар

Подобни статии

Back to top button