БългарияНа ФокусПоследни новини

Нинова: Правителството е порочно заченато, с ротацията ни предлагате още от същото

“Това правителство е порочно заченато и абсолютно неестествено като “сглобка”, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите относно оставката на кабинета Денков-Габриел.

Нинова изброи докъде са стигнали приоритетите на правителството. “Постигнахме 3% Шенген- приоритет неизпълнен. Приемането в Еврозоната от 2025г.-невъзможно е. Овладяване на инфлацията до 3%, приключихме 2023г. с 9%. Четвърти приоритет-ПВУ и енергийните промени: Абсолютно неизпълнен. Петият официален приоритет е създаване на реални правила за разпределяне на парите в общините, тук 0 работа-неизпълнен приоритет”, смята Нинова.

Относно законодателната програма Корнелия Нинова каза, че има приети 11 закона и 8 ратификации от заложени 80. “Не свършихте и това”, добави лидерът на БСП.

Тя засегна и съдебната реформа, като обясни, че няма избран състав на КПКОНПИ, на ВСС и на Инспектората и, че реална реформа в съдебната власт липсва.

Според нея в споразумението за съвместното бъдещо управление между ГЕРБ и ПП-ДБ няма нито една предложена реформа за здравеопазването, образованието и за повишаване на доходите. “Всичко е делене на постове и порции. С предстоящата ротация ни предлагате още от същото”, добави Корнелия Нинова. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Йорданов: В кабинета имаше министри-туристи, оставка трябваше още преди 9 месеца

 

Подобни статии

Back to top button