Последни новиниСвят

Разкриха част от загиналите в камиона в Есекс? Шофьорът е с обвинения

Още виетнамски семейства обявиха днес, че техни роднини може би са сред 39-те жертви, открити мъртви в контейнера на камион в Есекс, предаде Асошиейтед прес.

 

Британската полиция първоначално обяви, че загиналите вероятно са китайци, но призна, че „нещата са в развитие“.

камиона, Есекс
снимка: Flashnews.bg

Бащата на 20-годишния Нгуен Дин Луонг във Виетнам каза, че се бои, че синът му е сред мъртвите.
Той каза пред АП, че не се е свързвал с него от миналата седмица, когато момчето казало на баща си, че ще се присъедини към група в Париж, която се опитва да достигне до Англия, съобщи БТА.

 

„Той често се обаждаше вкъщи, но от миналата седмица, когато говорихме за последно, от него няма никаква вест, – каза Нгуен Дин Гиа. – Казах му, че може да отива където иска, стига да е безопасно, и да не се безпокои за пари, аз имам грижата за това.“

 

Бащата обясни още, че синът му е напуснал дома в централната провинция Хатин през 2017 г., за да работи в Русия, а по-късно в Украйна. През април 2018 г. пристигнал в Германия, а после във Франция. Казал на семейството си, че иска да отиде във Великобритания.

 

По-големият брат на Луонг – Фам Дин Хай, каза, че Луонг имал татуировка на дясното си рамо, изобразяваща молещи се ръце върху кръст. Семейството добави, че е съобщило тази информация на местните власти.

 

камиона, Есекс
снимка: Flashnews.bg

Роднините на 26-годишната Фам Ча Ми казали на телевизията, че не могат да установят контакт с нея от вторник вечерта, когато за последно получили СМС, в който тя съобщава, че се задушава. „Извинявайте много, мамо и татко… Моето пътешествие в чужбина приключва неуспешно, – написала тя. – Мамо, обичам ви много тебе и татко. Умирам, защото не мога да дишам. . . Мамичко, толкова съжалявам.“

 

Католическият свещеник Данг Ху Нам от малкото градче Йен Тхан в централната виетнамска провинция Нгеан, на 300 км южно от Ханой, изрази пред Ройтерс мнение, че повечето от жертвите в камиона вероятно са от този затънтен аграрен район на страната, занимаващ се с отглеждане на ориз. Отецът каза, че е във връзка с няколко семейства на загиналите в камиона.

 

ШОФЬОРЪТ ПОЛУЧИ ОБВИНЕНИЯ

Официално – обвиниха шофьора на камиона ковчег в Есекс в убийството на 39 души, съобщава Би Би Си. 25-годишният Морис Робинсън беше арестуван след като телата на 31 мъже и 8 жени бяха открити в хладилен камион в Грайс в сряда.

 

Срещу северноирландеца са повдигнати и обвинения в трафик на хора и пране на пари, съобщава полицията в Есекс. Той ще бъде изправен пред съда в понеделник.

 

Още трима души – 38-годишни мъж и жена от Уорингтън, Чешър, и 48-годишен мъж от Северна Ирландия остават в ареста. Те бяха задържани по подозрения в трафик на хора и убийство. 20-годишен мъж беше задържан от ирландската полиция в Дъблин и според полицията в Есекс е „оперативно интересно лице по случая.“

Мигриращи орли навъртяха космически сметки за роуминг

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button