Нова версия за загиналите в камиона ковчег, има още арестувани

Нова версия за загиналите в камиона ковчег, има още арестувани

Появи се нова версия за националността на 39-те жертви, загинали в камиона ковчег, открит в британското графство Есекс. До сега се смяташе, че те са китайци, но тази версия все още няма официално потвърждение.

 

На този фон три виетнамски семейства се тревожат, че е възможно техни близки да са били в камиона, открит във Великобритания, предаде Би Би Си.

 

Най-сериозни обаче са притесненията на близките на млада жена, които са получили от нея съобщение, че се задушава. Те са платили 30 000 лири, за да бъде незаконно вкарана във Великобритания.

 

26-годишната Фам Ти Тра Май изпратила няколко ужасяващи съобщения на телефона на майка си около 22,30 часа британско време във вторник вечерта.

 

„Умирам, защото не мога да дишам. Обичам те много… съжалявам“, написала младата жена, съобщи „Дейли мейл“.

 

Майката споделя, че дъщеря й пътувала до Китай, за да стигне после във Великобритания в търсене на по-добър живот. Предполага се, че младото момиче е сред осемте жени, които бяха открити замръзнали в ремаркето, заедно с 31 мъже.

 

Първоначално британските власти съобщиха, че всички починали в камиона са китайци, но семейството на Фам Ти Тра подозира, че и тя е сред тях, защото часът, в който е пратила съобщенията, съвпада с този на трагичния случай в Есекс.

 

Говорителят на виетнамското посолство в Лондон заяви, че са се свързали с властите в Есекс и очкават отговор.

 

По-рано днес по случая бяха арестувани още двама души – собствениците на камиона – мъж и жена. Те са заподозрени, че са участвали в престъпна група за трафик на хора и са отговорни за смъртта на мигрантите.

 

Първоначало беше задържан само шофьорът на камиона, чиито разпити продължават.

 

Труповете на жертвите са преместени с линейка в морга, където предстоят допълнителни експертизи през следващата седмица, за да се установи точната причина за смъртта. В същото време властите се опитват да установят самоличността им.

 

Китай призова извършителите на престъплението да бъдат открити възможно най-бързо. От Пекин все още не са потвърдили официално, че 39-те жертви са китайски граждани.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.
За още новини от света кликнете ТУК