Агитационни материали, отворени бюлетини, изборен туризъм: ВМРО с първи сигнали за нарушения в Турция
снимка: Unasplash

Агитационни материали, отворени бюлетини, изборен туризъм: ВМРО с първи сигнали за нарушения в Турция

Първите сигнали за изборни нарушения на парламентарния вот вече са факт. Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки съобщи в официалната си страница във Фейсбук някои тревожни данни, които идват от Турция и Кърджали.

 

По думите му в някои около някои секции е пълно с агитационни материали, които в изборния ден са забранени. Освен това декларациите, които всеки гласоподавател е длъжен собственоръчно да попълни пред СИК, се попълват от други хора. Чували се и гласове на турски език.

 

Евродепутатът сигнализира и за т. нар. „изборен туризъм“ в Кърджалийско.

 

Ето пълната публикация на Джамбазки по темата:

 

„Още няма 9:00 часа, уважаеми съратници, а първите официални жалби за изборни нарушения в Турция вече са факт. От всички тридесет и пет изборни секции идват едни и същи тревожни сигнали.

 

Предизборни агитационни материали на турската етническа партия са пред и около секциите, разговори в секцията на турски език, попълване на декларациите, които трябва да се попълнят саморъчно от други лица.

 

⁉️ В една от секциите в Ескишехир, избирател излезе от секцията с отворена бюлетина и на турски език попита къде да „хвърли“ за турската етническа партия. В Текирдаг в момента активността е по-висока от някой секции в София.

 

Същевременно в Кърджали „избиратели“ пристигат с платен билет и ПСР тест, празни от памтивека махали се оказват с избирателни списъци от по сто и повече човека.

 

Досещате се от кого са платени „безплатните билети и ПСР тестовете“. От турската държава.

 

И избирателите тук, и изборните туристи с платени гласове по Кърджалийско нямат никаква връзка, никакво отношение към Отечеството.

 

В голямата си част не са родени в България, не знаят български език, не си плащат данъците в България. На няколко години ги подкарват с тоягата към урните. Това е същинската „пета колона“ на турската държава в България.

 

‼️Затова излизайте и гласувайте. За българи и за България!“

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК