На ФокусПоследни новиниСвят

Арестуваха и любовница №2 на бившия бос на мафията

Преди близо месец беше арестувана сицилианката Лорена Ланчери, смятана за фаворитка на бившия бос №1 на мафията Матео Менсина Денаро. А само преди няколко дни в градчето Кампобело ди Мадзара закопчана бе и любовница №2 – Лаура Бонафеде. 

Тя е бил гадже на “кръстника” още от 1997г. 56-годишната жена по професия е начална учителка, но след задържането му през януари и откриването на името ѝ в неговата коресонденция, жената е била временно отстранена от работа. Сега е задържана, тъй като прокурорите от Палермо Маурицио де Лучия, Паоло Гуидо и Джанлука де Лео са намерили достатъчно докзателства, за да я обвинят в подсъдните деяния дългогодишно всестранно подпомагане на укриващ се от правосъдието мафиот и незачитане на издадените срещу него тежки присъди.

Разказаната днес от италианските медии история на Лаура Бонафеде е кратка, но се връзва прекрасно за сюжет на нова голяма сага за “Коза ностра”, пише “Труд news”. Не само защото изгората на подвизавалия се 30 години в нелегалност Матео Месина Денаро е дъщеря на Леонардо Бонафеде – побратимения преди близо век с неговия баща и бос на мафията в Западна Сицилия Чичо Месина Денаро. Жената е била и е все още съпруга на килъра в началото на деветдесетте години на новоизпечения тартор Матео Месина Денаро – Салваторе Джентиле, който през 1995 г. е осъден на доживотен затвор заради две убийства и все още е зад решетките.

Но сякаш за да замести отсъствието му, в живота ѝ година-две след това навлиза босът, обгрижва я всячески, обожава дъщеричката ѝ от Салваторе – Мартина, и Лаура му се отблагодарява с присъщите само на истинските сицилианки преданост и подчинение. Дълги години тя не само го топли в леглото и му осигурява домашен уют с хубава храна, но заедно с него съставя нарочен буквено-цифров шифър, с който Матео кореспондира със съмишлениците си на свобода. Лаура разнася също така писмените му заповеди, дирижира от негово име търговете за обществените поръчки в Западна Сицилия, които обикновено печелят хора на бос №1. А когато той се “разпищолва” и се обгражда с други, по-млади гаджета, включително и споменатата Лорена Ланчери, даскалицата започва да му пише писма, изпълнени с ревност, но и с клетви за вечна любов. И му остава вярна до деня на неговото задържане на 16 януари, като само два дни преди това камера засича двамата да пазаруват заедно в супермаркет.

Но освен очертаните до тук “главни герои” на възможната сага, покрай тях кръжат и редица второстепенни, които са все така от фамилията на Лаура – Бонафеде. Например Матео Месина Денаро се е подвизавал с дублирана лична карта на вече закопчания братовчед на началната учителка – Андреа Бонафеде. Другият братовчед с абсолютно същото име пък е бил общински служител и е осигурявал безплатните рецепти за страдащия от раково заболяване “кръстник”. Да не говорим за Емануеле Бонафеде – човекът, осигурил през трийсетте години в нелегалност на боса – от 1993 г. до 2023 г., апартаменти и вили, където той да си живее буквално под носа на дирещите го по цял свят антимафиоти.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Джо Байдън назначи Лейди Гага за съпредседател на комитет по изкуствата

Подобни статии

Back to top button