На ФокусПоследни новиниСпорт

Българската федерация по бокс изпраща 2023-та с 49 медала, 17 от които златни

От Българската федерация по бокс се похвалиха с впечатляващ резултат за 2023-та година – нашите състезатели са спечелили внушителните 49 медала от Световни, Европейски и Балкански шампионати. Става въпрос за 17 златни, 15 сребърни и 17 бронзови медали. 

Ето какво написаха във Фейсбук страницата на федерацията:

Впечатляващо – БФ Бокс изпраща 2023-та с 49 медала!????????????
49 медала от Световни и Европейски първенства, Европейски игри и Балкански шампионати! Тази впечатляваща статистика демонстрира изключително силната 2023 година, която БФ Бокс изпраща. В тази бройка не влизат и множеството отличия, които бяха спечелени от нашите национали на други международни турнири, в които участваха през последните 12 месеца.
Сред най-големите успехи за изминалата година са и трите спечелени квоти за Олимпийските игри в Париж, дело на Станимира Петрова, Светлана Каменова и Хавиер Ибаниес.
В този период България излъчи цели 17 шампиони на голямата сцена! Със златни медали при мъжете и жените от Европейските първенства се отличиха Станимира Петрова, Хавиер Ибаниес, Ергюнал Себахтин и Радослав Росенов. Светлана Каменова спечели сребърен медал на Европейските игри в Краков (Полша), като грабна и бронз от Световното първенство в Ню Делхи (Индия). Вицешампиони на Европейската купа в Будва (Черна гора) станаха Ясен Радев, Радослав Росенов и Йордан Морехон, който спечели и бронз на Европейските игри.
Резултатите и силното представяне на боксьорите ни са показателни за добрата работа в БФ Бокс. И са предпоставка, че предстоящата 2024-а година ще бъде още по-ползотворна, с поглед към най-големия спортен форум на планетата – Олимпийските игри в Париж.
????Общо спечелени медали от СП, ЕП, ЕИ, ЕК и БП – 49
????Злато: 17
????Сребро: 15
????Бронз: 17

Подобни статии

Back to top button