БългарияНа ФокусПоследни новини

Българският евродепутат Ангел Джамбазки: Денков и Габриел, изискайте обяснение от посланика на РСМ относно скандалните искания на Пендаровски!

Днес българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки изпрати официално писмо до министър-председателя Николай Денков и зам. министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел с искане за обяснения от страна на посланика на Република Северна Македония в България, относно заявените претенции на президента на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски към страната ни.  

Реакцията идва в следствие на телевизионно изявление от страна на президента на Република Северна Македония г-н Стево Пендаровски, в което той настоява в Конституцията на Република България да бъде включено несъществуващото „македонско” малцинство.

„Напомням, че Конституцията на Република България нито разпознава, нито признава никакви колективни права, а само индивидуални такива. В този смисъл, в духа и буквата на основния закон в България не се признават никакви малцинствени права, нито национални, нито каквито и да е било други. Нещо повече – Пендаровски си позволи нагли лъжи и клевети по отношение на българската нация и държава твърдейки, че несъществуващото македонско малцинство е било репресирано и изтезавано от българската държава“ заявява в писмото си българският евродепутат. 

Припомняме, че именно с насилие, лагери и убийства е наложен македонизмът, като примерите за това са много и от двете страни на границата. Нужно е да споменем само Павел Шатев и Панко Брашнаров от АСНОМ, както и съдбата на един Димитър Талев например. Всички те са жертви на македонизма, който в генезиса си е една античовешка идеология, изобретена и наложена с терор от Кремъл и Коминтерна, насаждаща фалшива идентичност.

Заради паметта на хилядите пострадали от репресиите, принудени да се пишат „македонци“, ние нямаме право да се поддаваме на изнудване от северномакедонски удбаши. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Петков: Денков спази обещанието си, промяната ще продължи

Подобни статии

Back to top button