БългарияНа ФокусПоследни новини

Българските земеделци се готвят за протест ако правителството не предприеме мерки

Българските земеделци се готвят да излезнат на протест ако не бъдат одобрени исканията им до края на седмицата. Те са договорили среща с правителството, на която трябва да бъдат приети нови мерки за родното земеделие.

Около това се обединяват членовете на камарата в декларация, утвърдена днес от Управителния съвет и разпространена до медиите.

„Сериозните предизвикателства и проблеми пред агросектора у нас ще изкарат фермерите по улиците във всички краища на страната и единственият начин да се приберат, е удовлетворяване на исканията им“, се казва в позицията.

Позицията им идва на фона на земеделските протести в няколко европейски страни. Вчера Европейската комисия направи първа отстъпка, за да успокои протестиращите в Западна Европа фермери.

На 30 януари представители на сектора у нас проведоха среща с министър-председателя акад. Николай Денков, министъра на земеделието Кирил Вътев и заместник-министри на земеделието и финансите. Там обаче е станало ясно, че е необходимо време от страна на властта да реши дали може да отговори на исканията в пакета от мерки, изпратен от БАК и Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/.

Очаква се трета поредна среща до края на тази седмица, която ще бъде ключова за земеделските производители.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Денков се похвали: Брюксел ни подкрепя за Шенген и еврозоната

Подобни статии

Back to top button