На ФокусПоследни новиниСвят

Българско олио във Франция се продава два пъти по-евтино при около 4500 лева средна заплата

Потребител във Фейсбук показа снимка как българско олио, произведено до Ямбол, се продава във Френски магазин за 2,40 лв. Същото олио се продава за над 5 лева литъра в българските магазини, показва бърза проверка в супермаркетите. 

Тя посочва, че става въпрос за продажба след превозване до Франция, посредник и печалба на магазина, което значи, че реалната цена е много по-ниска. Също така във Франция средната заплата е около 2300 евро на месец или 4500 лева. 

Ето пълния текст на публикацията:

Това олио е снимано снощи във Франция (Krem Yo) 2.40лв., произведено от българска фирма до Ямбол.
Със печалбата на превозвача до Франция + печалбата на посредника + печалбата на магазина, то струва 1.20€. В същото време у нас същото олио под 5 лв не се намира, дори в Ямбол, на километър разстояние от производителя.

Значи, правете сметка колко е РЕАЛНАТА цена на олиото, и колко изкуствено е надута у нас, щом след всичките разходи от България до Франция, струва 2.35 лв. за литър! Вероятно е под 1.80 лв., колкото беше и у нас преди „войната“ И се продава на французите на цената на един сандвич, при 4500 лв. средна заплата във Франция.

Това нещо, ако не е ясно, е КОЛОНИАЛНА ПОЛИТИКА. От колониите се изсмукват на безценица ресурсите, боклуците се продават на колониалното население на 2-3 пъти по-висока цена.

Ето това е демокрацията, дами и господа. Разбира се, държавник със 10,000 лв. заплата няма да ме разбере, НИКОГА. Няма и народа си да разбере. Него му е все едно дали олиото е 1.80 или 10 лв., дали бензина е 1 или 5 лв.

Подобни статии

Back to top button