BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Росен Желязков на официално посещение в Украйна: България няма да ви изостави

Председателят на парламента Росен Желязков посети Украйна като част от официална визита на парламентарна делегация с депутатите от ГЕРБ Даниел Митов, Ивайло Мирчев от ПП-ДБ и Станислав Атанасов от ДПС. Те пристигнаха в Киев с влак и посетиха Върховната Рада, където бяха посрещнати от своите колеги, включително председателя на украинския законодателен орган Руслан Стефанчук.

Желязков даде реч пред депутатите, в която изрази своето възхищение от героизма на украинците и заяви, че България няма да ги изостави.

„В навечерието на втората година от руската агресия срещу Украйна, днес аз съм тук, за да изразя възхищение от безпримерния героизъм на украинците. И  да заявя безусловната подкрепа и съпричастност на моята страна към каузата на Украйна”, каза Желязков в словото си.

Той подчерта, че днес страната плаща „болезнено висока цена в човешки животи, за да защитава ценностите на свободата и демокрацията”. „Застрашената съдба на всеки украинец застрашава съдбата на всеки един от нас. Затова няма да се уморим да повтаряме: Бъдещето на свободния демократичен свят е невъзможно без свободата за украинския народ”, каза още председателят на НС.

Желязков каза още, че София е готова да участва в следвоенното възстановяване на атакуваната държава.

„Ние сме напълно ангажирани и ще направим всичко възможно, за да гарантираме, че следващите поколения никога няма да станат свидетели на такива зверства”, заяви председателят на НС.

„Ние няма да ви изоставим, докато Украйна не си върне живота”, завърши речта си Желязков.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Българско олио във Франция се продава два пъти по-евтино при около 4500 лева средна заплата

Подобни статии

Back to top button