БългарияНа ФокусПоследни новини

Бащата на убитото 14-годишно момиче в Скопие искал убийците да я отвлекат за да вземе пари от майката

От Република Северна Македония обявиха, че издирват двама граждани за отвличането и убийството на 14-годишното момиче в Скопие. Единият от тях, Любчо Палевски-Палчо, може да е избягал и да се е скрил в България – въпреки, че е политик, който от години проповядва омраза към всичко българско. От МВР заявиха, че засега няма данни той да се издирва в България и не е обявен за международно издирване. Те нямат информация той да е на територията на страната.

Впоследствие се оказа, че бащата е насочил Палчо към дъщеря си, като е искал тя да бъде отвлечена и майката да бъде изнудена за откуп. Похитителят е лидер на партия „Десна“, а съучастниците му са активисти на партията. Всички те проповядват омраза към българия.

Девойката Ваня Гьорчевска е била отвлечена, когато из­ляз­ла, за да ходи на училище около 7,20 ч на 27 ноември. Похитителите я нападнали от засада, докато ходи по улица в центъра Скопие. Момичето било натикано в багажника на автомобил “Ситроен”, който изчезнал с мръсна газ. Още същият ден майката Зорица Гьорчевска разпространи в социалните мрежи снимки на Ваня и молба за помощ. Призивите ѝ бяха разпространени на английски за всички граждани в Сърбия, Албания, Косово, България и Гърция.

Според македонските криминалисти заради бързите действия на майката и местната полиция, мъжете, които държали в плен Ваня, изпаднали в паника и решили да я убият, за да не бъдат разкрити. Вързаното дете било застреляно, а тялото му натъпкано в чувал и закопано в покрайнините на Скопие.

Трупът бил намерен в неделя и са арестувани трима от бандата, ръководена от издирвания Палчо. Той е стротилен предприемач, собственик на сайтове и лидер на партия “Десна”, чиито офиси в Скопие и Велес били претърсени.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Ердоган призовава за създаване на палестинска държава за постигане на мир

Подобни статии

Back to top button