БългарияНа ФокусПоследни новини

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ: ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние и не само

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев похвали ДПС и Делян Пеевски, защото според него имат много адекватно отношение по руското влияние в България. Мирчев, който се прочу от „десанта“ на Христо Иванов на плажа Росенец и води люти битки против дългогодишният лидер на ДПС Ахмед Доган, отказа да каже дали Пеевски е станал вече добър, но не спести хвалбите си за партията му.

„Няма да казвам, че Делян Пеевски е станал едно добро момченце. Комуникацията ми с ДПС и Пеевски е по отношение основно на руското влияние в България. Там трябва да ви кажа, че ДПС са много адекватни. Факт, ето казвам ви. По отношение на борбата с руското влияние, и не само. И това не е, за да оправдая един или друг политик. Просто не е лошо, когато нареди парламента и го оцветим в различни цветове, да видим по отношение на руското влияние в България кои могат да бъдат партньори. „Кое е по-добре от двете – да стоим с бялата престилка в свинарника и да твърдим, че няма да ни изцапат прасетата, или с подкрепата на други партии – без да коментирам какъв бил Делян Пеевски- да свършим правилните неща за страната?“, каза Мирчев.

Мирчев коментираше предишно изказване на неговият съпартиец Даниел Лорер, който заяви, че Делян Пеевски се е променил за добро. То предизвика скандал в редиците на ПП-ДБ и рапърът-депутат Ицо Хазарта критикува своя колега, а Лорер дори публикува извинение на своята страница във Фейсбук. Мирчев зае по-дипломатична позиция, след като видя скандалът, но и той не желае вече да критикува ДПС, въпреки, че доскоро обявяваше, че ПП-ДБ громи влиянието на ДПС в България.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Бащата на убитото 14-годишно момиче в Скопие искал убийците да я отвлекат за да вземе пари от майката

Подобни статии

Back to top button