На ФокусПоследни новиниСвят

Байдън: Ще потърсим отговорност от извършителите на нападението в Йордания

Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да потърси „отговорност“ от извършителите на нападението с дрон срещу американски пост в Йордания, при което загинаха трима войници от американската армия и бяха ранени най-малко 34 души, като това е първият случай, в който американски войници са убити от вражески огън в Близкия изток от началото на войната в Газа, съобщи Си Ен Ен.

Централното командване на САЩ потвърди смъртните случаи и съобщи, че се е наложило 8 военнослужещи да бъдат медицински евакуирани от Йордания. Очаква се броят на ранените да нарасне.

Ислямска съпротива в Ирак, група, обединяваща няколко подкрепяни от Иран милиции в страната, заяви, че на 28 януари е атакувала редица места по йорданско-сирийската граница – включително лагер близо до американската база в Йордания, където са били убити войниците.

Американски официални лица заявиха, че дронът, убил американските военнослужещи в кула 22, е бил изстрелян от подкрепяни от Иран бойци и изглежда е дошъл от Сирия. Правителството на САЩ все още не е посочило конкретна милиция, която смята за отговорна.

Иран отрича да е играл каквато и да е роля в нападението.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Политико: ЕС се готви да отнеме правото на глас на Унгария, ако гласува против пари за Украйна

Подобни статии

Back to top button