Любопитно

Спеше под моста – а днес е милионер: Вдъхновяващата история на 21-годишния Хари

Днес ще ви разкажем невероятната история на 21 годишното момче милионер, което е бивш бездомник. Всичко започва преди 4 години, когато Хари Сандърс загубва дома си…

Макар и това да е най-плашещия период от живота му,  улицата го е научила на всичко, които дори според самият него, са му помогнали да стане богат:

„Първата нощ на улицата беше най-гадната. Нямах представа къде да отида или какво да правя. Прекарвах нощите си под един мост, без да знам какво следва и се чувствах ужасно, молех се за помощ. Това може би не беше много умно, тъй като сред бездомниците има територии. Нямах представа в чия територия съм влязъл и в началото имах много неприятности. Винаги успявах да намеря нещо за ядене, посещавах кухни за бедни. Посещавах магазините и питах за остатъци, които не са продали и повечето хора с радост ми ги даваха. Преминаването през това ме направи по-уверен, че мога да се справя. Дължа успеха си на улицата“

Днес на 21 годишна възраст, след като преодоля всички трудности, които животът му поднесе, той е изпълнителен директор на собствена фирма – StudioHawk, която струва поне 1.5 милиона долара. Младият предприемач сподели своите 5 съвета за успех, които включват неща като това, никога да не носите скъпарски костюми и да спите колкото можете по-често.


тук Сандърс стартира бизнеса си

Младият милионер споделя:

„Най-важното нещо е да се обличате като себе си. Аз никога не нося костюми. Ако имам среща или съм цял ден в офиса, нося каквото си харесвам и това, което ме кара да се чувствам добре. Мисля, че да си на 21 и да носиш скъпарски костюм е „червен флаг“ за мнозина и може да създаде грешно впечатление. Много хора смятат, че трябва да бъдат будни по цяла нощ и да работят цяла нощ, за да успеят. Но не може да се лишавате от сън в името на бизнеса си. Винаги спя по осем или повече часа, за да мога да бъда на върха.”

Припомняме, че едва на 17 години Хари спи предимно по улиците и в различни приюти за бездомни. 
Иначе, бизнесът му е специализирана агенция, която работи върху SEO оптимизирането на сайтовете. Това, което правят те да станат по-видими в интернет и съответно да увеличат трафика си и продажбите. Хари за пръв път проявява интерес към технологията още като тийнейджър и използва уменията си за да започне работа по Studio Hawk едва на 16 години и макар проекта да се „проваля“ първоначално той запазва уменията си. 

Докато живял на улицата Хари си повтарял, че никога няма да се откаже напълно и няма да позволи на обстоятелствата да го откажат от целта му.
Компанията вече е глобална, с откриването на офиса в Лондон миналия месец.
В днешно време Хари се стреми да помага на младите предприемачи за да постигнат мечтите си.

Съветите на младия милионер за успех:
Обличайте се както ви харесва
Спането не е за слабаците. Спете поне 8 часа на ден
Четете книги и списания, които ви вдъхновяват и са свързани с вашата област.
Инвестирайте в себе си.
Вашата цел е вашата заплата. 
източник: Дейли Мирър

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button