БългарияПоследни новини

Бездомно куче нахапа дете в Хасково

Бездомно куче нападна и ухапа дете в центъра на Хасково. Сигналът е получен на телефон 112, а детето е откарано в Спешна помощ от майка си, която е била с него. Зрители сигнализираха, че в Градската градина е пълно с бездомни кучета, които ползват за почивка детските пясъчници в парка. Това не е единственият случай на нападнат от кучета в града.

„На 30 май детето ми тръгна за училище. На входа на градината две кучета са го ухапали по крака. В момента вече е добре. След тази случка синът ми вече се страхува да се разхожда в парка. От много време имаме проблем с бездомните животни”разказа в ефира на „Здравей, България майката на пострадалото дете – Снежана Митева.

По думите на охранителя на парка Веселин Цанев кучетата стават все по-агресивни.

„Подавали сме сигнали. Общината прибра най-агресивното куче, но другите останаха”, каза още Веселин Цанев.

Пресаташето на община Хасково Диана Иванова заяви, че проблемът не е само в този град. 

„От началото на годината в Хасково работи приют за бездомни животни. Повече от 150 кучета вече са прибрани. В момента се опитваме да заловим и останалите животни, които проявяват агресия”, каза още тя.

Интересно е, че след зачестилите инциденти с агресивни кучета законодателят реши да предприеме мерки само по отношение на домашните кучета, но не и спрямо бездомните, които често са по-голям проблем. 

А заплахата от тежки санкции срещу собствениците на домашни любимци може да доведе до броя на изоставените на улицата животни, следователно до увеличаване на броя на бездомните кучета.

Може би вместо да се мисли как да се прибират глоби от стопаните на дружелюбните четирикраки, трябва да се предприемат ефективни дейстия за кастриране и обезпаразитяване на безстопанствените животни, както и за прибирането им в приюти.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button