Последни новиниСвят

САЩ Vs. Великобритания: Тръмп не харесва английския посланик

Дипломатическо напрежение се разрази между САЩ и Великобритания. Повод стана британският таблоид „Дейли Мейл“, който миналата седмица разпространи откъси от конфиденциални доклади на посланика на Великобритания в САЩ до властите в Обединеното кралство.

В текстовете на Ким Дарък се казва, че правителството на Тръмп е некомпетентно и безпомощно. В един от докладите пише:

„Ние не смятаме наистина, че неговата администрация ще стане значително по-нормална, по-малко дисфункционална, по-малко непредвидима, по-малко разделена от разногласия между различни групи или по-малко несръчна и безпомощна в сферата на дипломацията“.

Едновременно с това посланикът отбелязвал, че Тръмп може да победи на президентските избори през 2020 година.

Телевизия Си Ен Ен съобщи в събота, че истиността на представените на „Дейли мейл“ материали била потвърдена от британски официални представители.

В неделя британският външен министър Джереми Хънт заяви, че мнението на посланика на Великобритания в САЩ за правителството на президента Доналд Тръмп не съвпада с мнението на британското правителство.

Въпреки това информацията ядоса американские президент Доналд Тръмо, който направи коментар по въпроса пред журналисти. По негови думи британският посланик в САЩ Ким Дарък се справя зле със своите задължения. 

По думите на Тръмп Дарък „не служи добре на Обединеното кралство“.

„Ние не сме фенове на този човек“, заяви Тръмп пред журналисти в Мористаун, щата Ню Джърси, цитиран от телевизия „Фокс нюз“. „Бих могъл да ви кажа някои неща за него, но няма да ви губя времето“, добави президентът.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button