Любопитно

Бездомно ранено коте възвърна зрението си и изненада всички с красивите си очи

Когато Кармен Моралес Уайнбърг приела болна и наранена котка на име Котън, тя не можела да си представи невероятното пътуване на възстановяването, през което той ще премине.

Шестгодишният Котън живеел на улицата и бил не само слаб и гладен, но и осакатен от краста. Паразитите били оставили лицето му покрито с струпеи и го лишили от възможността да използва очите си.

Бедната котка била напълно сляпа и било истинско мъчение, опитвайки се да се нахрани, без да може да види нищо.

Уайнбърг, основателка на Animal Friends Project Inc , разбирала колко ужасно уплашен и притеснен се чувства горкият котарак и решила да направи всичко по силите си, за да му помогне.

Уайнбърг се заела да възстанови теглото и здравето на Котън и да му помогне да се отърве от крастата.

Акарите му причинявали голям дискомфорт, но с помощта на антибиотици Уайнбърг успява да изчисти болестта малко по малко.

Бавно комбинацията от антибиотици, мехлеми и много любов се отплатили и всички виждали подобрение в качеството на живот на Котън.

Уайнбърг била щастлива, че котаракът най-накрая се чувствал по-добре, но нямала представа колко добре всъщност се отразявало лечението на малкия герой.

Докато не се случило неочакваното и Котън отворил очи.

Когато Котън отворил очи за първи път, Уайнбърг била поразена.

Тя не само била учудена, че горкият малък котарак все още можел да вижда – тя предполагала, че крастата го е оставила сляп за цял живот – но за изненада на всички, той имал зашеметяващи очи.

Оказвало се, че очите на Котън имат хетерохромия: очите му били в два различни цвята. Едното око било разкошно лешниково, а другото красиво синьо.

След като възвърнал зрението си, Котън бил по-щастлив от всякога.

Той знаел, че Уайнбърг е “виновна” за неговото щастие.

Котън следвал навсякъде своята нова стопанка с много любов в красивите му очи и Уайнбърг нямало как да не отвърне със същото.

Въпреки че първоначално намерението на жената било само да възстанови и отгледа Котън временно, тя осъзнала, че мястото му е при нея.

Сега Котън е намерил своя дом с жената, която му е върнала зрението, и най-накрая може да живее живота си щастлив, обичан и без болка.

Понякога имаме нужда от малко помощ, може би имаме нужда от някой, който да изкара най-красивото у нас, тъй както Котън е открил своята сродна душа в лицето на Кармен.

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Търговски комплекс във Варна позволява на бездомни кученца да се крият от студа

Подобни статии

Back to top button