На ФокусПоследни новиниСпорт

Боби Михайлов се е подписал като президент на БФС под поканата за нов конгрес, въпреки заявената оставка

Под покана за свикване на конгреса, която е внесена в търговския регистър, Боби Михайлов се е подписал като президент на БФС. Това се случва на 4-ти януари, 2024 година, въпреки, че Михайлов заяви, че е подал оставка като президент.

Вписан е и Михаил Касабов като вицепрезидент и изпълняващ функцията президент.

Търговският регистър пък е отказал да впише поканата за извънреден Конгрес на БФС на 15 март 2024 година, тъй като внесените документи от настоящото ръководство на футболния съюз „не отговарят на изискванията на закона и на устава на БФС“.

От търговския регистър заявяват, че във внесения документ липсват подписите на всички, а трима от членовете на ИК се представляват от пълномощник, въпреки, че не са представени доказателства. 

Конгресът за избор на президент на БФС трябваше да се проведе на 15 март. Още на 7 декември, 2023 година, Стилиян Петров заяви, че Борислав Михайлов няма никакво намерение да си тръгва от БФС и иска да запази властта във футболния съюз. Според него избирането на Михаил Касабов за врмененно изпълняващ длъжността и затварянето на конгреса в малка зала в столичен хотел е знак за намеренията им.

Петров предупреди и, че те подготвят процедурни хватки да гарантират, че няма да бъдат сменени от конгреса.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Мис Силикон 2022 година кара по магистралата с 250 км/ч и снима видео

Подобни статии

Back to top button