БългарияНа ФокусПоследни новини

Синът на Стоян Александров и съучастникът му измъчвали жертвата, преди да я убият, бил взел назаем много пари от Александров

Петър Александров и Александър Кинов са измъчвали жертвата си Кирил Русев, преди да го застрелят и са взели телефона му в Сърбия, за да заблудят разследващите, че пътува зад граница. Това разкриха на брифинг от МВР и прокуратурата за зверското убийство на 49-годишния бизнесмен, който се занимава с търговия и финанси. Той е взел назаем крупна сума от Александров и това е вероятният мотив за убийството. 

Сигналът е подаден на 5 януари от майката на Русев. Жената съобщила, че синът й го няма от 4 януари. 

Първият заподозрян е задържан 30 минути след сигнала, а час и половина след него и вторият, посочи директорът на СДВР Любомир Николов. 

Веднага започват претърсвания, изземвания, огледи, следствени експерименти. 

Още служителят, който е приел сигнала е разбрал, че става дума за убийство. В много кратки срокове са извършени множество действия по разследването – беседи, оперативни комбинации, преглед на камери. Ден преди подаване на сигнала, около 14:30 ч. на 4 януари, жертвата е поканена да посети имот на единия от извършителите, където огледът показва, че Русев е измъчван, завързван и после вероятно прострелян.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Синът на бившия финансов министър Стоян Александров е арестуван за тежкото убийство в София

Подобни статии

Back to top button