БългарияНа ФокусПоследни новини

Бонев: Има активен саботаж на работата на Столичния общински съвет

„Не сме свидетели на един нормален политически процес, а на едно изнасилване на институцията Столичен общински съвет и активен саботаж на работата на Столична община.“ Това каза пред БНТ столичният общински съветник Борис Бонев от ПП-ДБ („Спаси София“) по повод петия по ред провал на избора на председател на Столичния общински съвет.

„До този момент нашата група ПП-ДБ („Спаси София“) два пъти издигнаха моята кандидатура за председател на СОС. На третото заседание на Общинския съвет не издигнахме кандидат, за да дадем възможност на останалите 38 общински съветници те да си изберат председател. На четвъртото заседание стана ясно, че отново няма съгласие за председател и го отложихме. Вчера на петото заседание в името на компромиса предложихме най-възрастния общински съветник Грети Стефанова за временен председател до приемането на бюджета. На всичко това имаше нагли изказвания на мои колеги, които казваха – вие нищо не предлагате“, коментира Бонев.

Според него, случващото се в Столичния общински съвет е активен саботаж на хора, които са забравили клетвата, която са дали да търсят интереса на София:

„В момента единственото нещо, което ги интересува са партийните игрички и желанието да бъдем саботирани на всяка цена. Също така желанието на ГЕРБ да се покаже, че само те могат да управляват. Това е наративът, който се опитват да наложат.“

Бонев каза още, че очаква да има намеса на лидерите на големите партии:

„Но няма да отидем да целунем ръката на Бойко Борисов“, категорично заяви той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Още 4 седмици местната власт в София няма да заработи

Подобни статии

Back to top button