МненияНа ФокусПоследни новини

Бонев защитава „арт украсата“ за Коледа: Да, костенурката е супер, защото е оригинална и смислена

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС и вечният кандидат за председател на СОС Борис Бонев реши да защити костенурката, с която Столичната община реши да украси София за Коледа. Според него това е смислена кауза за опазване на биоразнообразието. Той разкри, че костенурката е и част от коледната украса на новите управляващи. 

Коментиращите под публикацията негови фенове силно разкритикуваха Бонев и цялостното състояние на украсата на столицата, като според най-харесваният коментар новите в общината са превърнали София в „най-непразничното антиколедно гето на континента“.

Ето какво написа Бонев в своя профил във Фейсбук:

????Да, костенурката е супер. Защото е оригинална и защото е смислена. Защото е част не просто от Коледна украса, но и като кауза за опазване на биоразнообразието и дивите морски животни.
???? ???? ???? Огромна морска костенурка, октопод, медузи и палитра от цветове ще се разлеят над кръстовището, напомняйки за богатствата на нашата планета и безценния дом, за който всички можем да се грижим. Празнувайки биоразнообразието, цял месец украсата ще радва жители и гости на града с богат подводен пейзаж, който във вечерните часове ще сменя изцяло облика си, оживявайки в разноцветни светлини.
⚠️ През последните 50 години популацията на различни видове животни и растения е намаляла с над 60%. В тази връзка партньори на организаторите от банковия сектор за всяка издадена карта даряват 1 долар на Conservation International в подкрепа на опазването и възстановяването на местообитанията на застрашените видове. Тази година „заедно пазим водното богатство“ и всеки може да даде своя принос за целта на организацията да подпомогне опазването на 4,5 милиона квадратни километра водни площи в целия свят.
????Поздравления на всички съседи и ентусиасти, които за трета година припознават кампанията като своя кауза и допринасят с творчески дух – СлънцеЛуна, Phine, Zoya, Sabai, Irini, Woood, Мини Маркет, Imp-Act, и всички живущи в квартала.

Подобни статии

Back to top button