BulletinБългарияНа Фокус

Шкварек: Не знам точно кой лате-селяндур от ППДБСС е отговорен за новото осветление на „Свети Александър Невски“

Едно от тези не е като другите.
Когато много спешно ти се иска да покажеш резултати и промяна, но от бързане работата стане както винаги.
Не знам точно кой лате-селяндур от ПП-ДБ-СС е отговорен за новото осветление на храм-паметник „Свети Александър Невски“ и защо смята, че да сложиш чобанската 12 грамадни, стадионни прожектора, които да засипят сградата с ярка светлина като че е на разпит е „стилно“.
Причината навсякъде по света храмове и обекти на културата да се осветляват отвътре, по самата фасада или насочено, е за да се подчертават и засилват архитектурните ѝ елементи. Придавайки ефекта, че светлината извира от нея самата, а не обратното – заслепяваща светлина от грамадни прожектори да обсипва сградата като игрището на футболен стадион.
Но това либералният бай Ганьо няма как да го знае. Провинциалното момченце, дошло да следва нещо в София преди 5-6 години и станало активист на ДБ, ПП или „Спаси София“, за да се докаже какъв е софиянец вече, не се различава съществено от „простия таксиджия“ или роднините му на село, от които отчаяно се опитва да се разграничи. Освен по претенциите де, те са му до небесата.
В България всичко е толкова бутафорно, че дори „либералният, градски елит“, за когото често говорим, не е нито градски, нито елит, ами най-обикновени селяндури и посредственици с претенция за класа и ерудиция, изпаряващи се в момента, в който се доберат до някаква власт.

 

Подобни статии

Back to top button