БългарияНа Фокус

Борбата с пожарите у нас продължава

Някои от пожарите, разгорели се вчера у нас, все още не са потушени. Ето каква е ситуацията в момента.

Огънят в района на Дупница е овладян, но частично бедственото положение продължава, съобщава НОВА. Все още не са ясни официалните резултати за състоянието на въздуха.

АМ „Струма” все още е затворена и в двете посоки. Щетите по магистралата са сериозни. Вероятно ще се наложи да бъде направен и ремонт.

Оказа се, че собственикът на цеха за отпадъци няма никакво разрешение да складира каквото и да е под магистрала „Струма” и на своя глава решил да използва пространството, за да подреди там балираните отпадъци, които изгоряха.

В  Хасковско, за броени часове пожарът измина километри. На място работят близо 100 пожарникари военни, горски и доброволци, има и тежка техника.

Според службите на този етап стихията е овладяна. Предполага се, че тръгналият от Брягово огън е причинен от човек. Районната прокуратура в Хасково вече разследва причините.

Пожар на сухи треви спря във вторник вечерта движението на влаковете между гарите Долапите и Иваново. В овладяването на огъня са се включили пет пожарни екипа от Русе.

Около три часа се е наложило хората от пътническия влак към Горна Оряховица да чакат, без да знаят какво се случва. После са били превозени с автобуси до най-близката гара.

Няма пострадали хора, нито материални щети по композициите. 

И днес е обявена висока опасност от пожари у нас заради продължаващите вече няколко дни високи температури. 

Жестоки горещини и днес, висока опасност от пожари

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button