БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: 50:50 за регулаторите с ПП-ДБ, а Мария Габриел да реши за министрите

Щедрото предложение да разделим регулаторите не е конституционно, правилно и морално. Разбрахме се преговорите да са за 18.00 часа. Христо Иванов има конференция, като свърши, ще започнат разговорите. Трогнат съм от поканата, но моето разбиране е, че бъдещият премиер трябва да води преговорите. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„100% решенията са оставени в ръцете на Мария Габриел, защото тя ще води Министерски съвет. Те продължават да сменят поголовно, да сключват договори в оставка за близо половин милиард лева. След като ги предупредих, аз не мисля, че Асен Василев може да остане финансов министър. Но Мария Габриел трябва да говори. Утре ГЕРБ и ППДБ може да ги няма. Ако се върнете в миналото – дори когато ГЕРБ имаше такива мнозинства, че може еднолично да назначи регулаторите, ние сме давали на всички партии. Ако беше толкова важно, защо първо не сменихме регулаторите, а направихме Конституцията. Министрите не били важни, ето една оферта тогава – ГЕРБ взима всички министри, даваме им Външно и им гласуваме регулаторите. Като гледам червените рози, които ПП дават на БСП, искам да ги предупредя, че с комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и да дели регулаторите”, каза още Борисов.

„Гордея, се че успях да запазя България на газовата карта на света и това е единственото печелившо предприятие. Единственото, което ни дава геостратегически да имаме функция на Балканите. Единственото, което е 100% на държавата. В Белия дом ми казаха, че ме окуражават да направя Балкански поток. Аз се гордея с това, което построихме, защото благодарение на него сега тече газ към Украйна, Сърбия, Гърция, Северна Македония, Унгария, Австрия, Турция“, добави лидерът на ГЕРБ.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борисов: Не искам Мария Габриел да се чувства в сянка

Подобни статии

Back to top button