BulletinБългарияНа Фокус

Борисов: Ако Мицкоски иска добросъседство, имаме договор, всички ще си мерим приказките

Има Договор за добросъседство, който сме сключили с РСМ. Призовавам колегата Мицкоски, колега ми е, добър приятел ми е, от ЕНП, да си оберат говоренето, защото изборите им минаха.

Честитих му успеха, но с тази риторика видяхте възпали цялата българска политическа класа. Ако иска добросъседство, имаме договор, всички ще си мерим приказките, категоричен е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов участва в предизборната кампания на ГЕРБ-СДС в Бургас в събота и коментира политическата обстановка.

Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че насреща имаме системни политически партии, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене. Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България, заяви лидерът на ГЕРБ. Толкова коварно всичко са подготвили в последните 3 години. Лъжа до лъжата, но това не е истина. Но ние оставихме Спецов и митниците същите хора, за да не могат да се измъкнат. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата, подчерта Борисов. Денков казва да обвинят пудела бе, той е виновен, вие мълчите и казвате: да, да. Рашков, колкото повече седи при тях, толкова по-добре, той е въоръжен с чадър и може да се пази. Макар, че сложили Кирил Петков първи в Перник, Рашков – втори– за да може Кирил да влезе първи в София, а Рашков в Перник. Това не е лошо, това е работа на всяка партия, не им търсим кусур, добави Борисов.

Българите трябва да знаят, че заради последните 3 години ще берем горчиви плодове. Много трудно ще излезем от тази криза, добави Борисов.

За цените на горивата Борисов заяви: сега като няма дерогация колко е горивото? Милиарди печалби през тези 3 години. Тези хора в последните години са се облагодетелствали много. Видяха, че губят подкрепата в обществото. Обществото ги разкри. Те си направиха сметката, че ако изкарат с Мария Габриел премиер още 9 месеца, ще стигнат дъното, а те искат да съществуват още 2-3 г. за да може партията да ги пази и затова върнах записа на техния Национален съвет, където Асен Василев казва, че Габриел е заложник и че ротация няма да има, подчерта Борисов. Асен Василев е умен, той знае, че хазната е празна, знае какво трябва да се направи, включително да се вдигнат данъците. Но някой трябва да дойде и да извади от блатото държавата, каза Борисов.

ПП-ДБ вече знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция. Затова по детски наивният Росен Желязков казва ГЕРБ ще управлява така, както ни наредят, затова и всеки ден слагат опорка ГЕРБ, ДПС, ГЕРБ, ДПС. Искат да управляват, но те вече знаят тиняка, в който са ни заврели. Те си говорят, докато ние им оправяме бакиите. За това го правят, не бъдете наивни, призова политиците от ГЕРБ Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Галъп: ГЕРБ-СДС води на ПП-ДБ с над 10%, ДПС се приближават до второто място

Подобни статии

Back to top button