БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Изборите в София са подправени, време е за нови избори за кмет

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че изборите в София са били подправени и трябва да има нови избори за кмет.

„След седем избора – пълен хаос. Подправени избори и хаос в София. Само преди няколко дни ми зададохте въпроса защо бойкотираме този съвет. Както в държавата, така и там не могат да се справят. Когато аз станах кмет нямах нито един мой съветник. Управлявах две години и след това ме избраха пак. Флашките са подправени.  Ще има избори за кмет, но няма нужда от избори за общински съвет. Няма сглобка. Опозиционните партии в съвета дадоха едно време да се случи нещо. Но то не може да се случи с такива кметове и с внуците на Държавна сигурност. Общинският съвет няма да работи. Това са хора, които не могат. Няма кого да подкрепяме. Вчера ако не беше минало това, днес щяхме да сме вече на избори. Време е за избори на кмет”, заяви Борисов.

„Не са ни давали комисии, ние сме си ги взели. Терзиев ли ще ми дава на мен, внучето на Държавна сигурност, която уби дядо ми“, скочи Борисов.

„Видяхме, че както в държавата, така и там, те не могат да се справят, кметът не може да направи мнозинство“, допълни Борисов.

Той също така коментира и изказването на Денков, че иска гласът на ПП-ДБ да е определящ за външната политика на България.

 Потресен съм от изказването на Денков, който искал външно министерство, че да се чува гласът на ПП-ДБ, а не на България, на правителството и на народа. Сега като са отишли Богданов, Василев, Радев в САЩ – само министри на ПП, чий глас чуват тамНяма сглобка, опозиционните партии дадоха време, за да се случи нещо евентуално. Това каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след вчерашния избор на заместник-председатели на Столичния общински съвет.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Възраждане изключи трима депутати, номинирали разцепилите се общински съветници

Подобни статии

Back to top button