БългарияНа ФокусПоследни новини

Възраждане изключи трима депутати, номинирали разцепилите се общински съветници

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че е изключил тримата депутати, които са номинирали общинските съветници, гласували за кандидата на ПП-ДБ Цветомир Петров за председател на Столичния общински съвет.

Вчера 4-ма от 7-те съветници на „Възраждане“ гласуваха за Петров, което доведе до скандал вътре в партията. Костадинов им поиска политическа отговорност и ги изключи от групата на партията в Общинския съвет.

Междувременно се проведе заседание на софийската организация на партията и бяха поискани оставките на тримата депутати, номинирали съветниците в СОС. 

Вчера четири човека от „Възраждане“ от Столичния общински съвет избраха финансови стимули пред каузата. Това рефлектира неприятно върху организацията. Вчера на заседание на столичната ни организация се реши да им се поиска политическа отговорност на тези съветници. Поискахме оставките на трима души депутати, номинирали тези съветници в СОС. Те отказаха и ние ги изключихме. Това са Николай Денчев, Александър Рангелов и Иво Русчев“, заяви в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му само „Възраждане“ е опозиция в СОС, макар и от само трима съветници.

„Столичани ги чака безогледно крадене. Жалко за столицата. Нашите съветници ще защитават каузата в СОС“, каза още Костадинов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Хекимян: ПП-ДБ-СС абдикираха, Бонев: ГЕРБ се върна във властта

Подобни статии

Back to top button