БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Няма държави на регулаторите и на прокурорите, първо се избира кабинет

„Преговорите се водят от Мария Габриел и преговорния екип. Когато всичко се договори, ще излязат и ще кажат“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента по повод поредния ден на преговори за съставяне на кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Борисов заяви, че процесът по договаряне на правителство изисква отстъпки и от двете страни. „Благодаря на ПП-ДБ, че толерантно запазват мълчание, докато се разберат или не се разберат, тогава ще имаме време да говорим и в едната, и в другата посока“, каза още лидерът на ГЕРБ.

„Убеден съм, че не трябва да обръщаме държавата с краката на горе. Няма държави на регулаторите, на прокурорите, на съдебните съвети – те следват от избора на правителство. Така е във всички държави“, категоричен е Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново отправи критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев. „Днес най-сетне влиза в МС точка за изпращане на ръкавици, вълнени, с пет пръсти за Украйна, все пак лятото там е по-хладно“, каза Борисов и продължи: „За лятото най-сетне се надяваме Тагарев да прати ръкавиците, защото всичко останало, БТР-ите дето гласувахме да пратим, още са тук, но поне за юли, август хората ще имат ръкавици“, добави Борисов. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Министерски съвет противоречи на МВР: Фалшива новина е, че чужденци бият българи по улиците на София

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button