You are currently viewing Борисов пак се качи на джипа: Като те е страх от ресторант, не отиваш. Нямаш ли акъл, ще вечеряш вкъщи (ВИДЕО)

Борисов пак се качи на джипа: Като те е страх от ресторант, не отиваш. Нямаш ли акъл, ще вечеряш вкъщи (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов не губи време и ден след като се излекува от коронавируса отново се качи на джипа и тръгна по инспекции.

 

Първо той посети „Пирогов“, където директорът на най-голямата спешна блница у нас проф. Асен Балтов и здравният министър проф. Костадин Ангелов му показаха отделение в болницата, което ще приема пациенти, които нямат коронавирус.

 

А до края на седмицата ще бъдат разкрити 400 легла за пациенти с COVID-19.

 

„Пирогов се оказа един от най-добрите ни батальони“, каза Борисов, който провери ремонта на фасадата на болницата, разгледа приемното отделение за Covid и триажната зала, както и новия ядрено-магнитен резонанс и новия скенер, закупени с отпуснати от правителството пари.

 

„С най-добрия ядрено-магнитен резонанс и скенера, „Пирогов“ е най-подготвената болница за травми“, заяви директорът на спешния институт. Апаратът е на стойност 2,5 милиона лева и бе закупен със средства, отпуснати от правителството, припомня Нова ТВ.

 

 

 

След средата на декември започва цялостен ремонт на спешното отделение на болницата, обяви здравният министър.

 

След обиколката на „Пирогов“ министър-председателят натовари двамата лекари на джипа и заяви:

 

„Колеги, в обедната почивка, вместо да обедвате днес, ще ви покажа какво праиме, докато вие най-геройски излекувате и пращате обратно хората да работят“.

 

Той отведе Балтов и Ангелов на инспекция на АМ „Европа“. Показа им трасе, което е завършено с половин година по-рано и се похвали:

 

„Да видите и Петя (министърът на регионалното развитие Петя Аврамова, б.а.) какво прави, не само вие. Осветление LED, гледай каква красота. Затова сте ни толкова важни. Бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа“, обясни Борисов.

 

 

Борисов подчерта, че след като се излекуват, хората трябва веднага да се връщат на работа. По думите му ако след карантина се сблъскат и със затваряне на държавата, това сериозно ще се отрази на психическото им състояние:

 

„На него ще му стане месец, месец и нещо. Хем не е работил, хем физически и психически се е измъчил и като не може да излезе да диша въздух, да си върши работата. Тогава ще загубим хората. Много разчитам на хората. Човек по човек, който е здрав – отива да работи. Работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот, взимаш заплати, храниш семейство“, каза още Бойко Борисов.

 

 

Според него българите не очакват да има военни положения, забрани и заповеди.

 

„Като те е страх от ресторант, не отиваш не ресторант. В нашите ресторанти се ходи по желание, защо трябва да ти забраня да ходиш. Нямаш ли акъл, че ако не е празник, можеш да си вечеряш вкъщи“, допълни премиерът.

 

Борисов коментира и напредъка по АМ „Европа“, като отбеляза, че той е бил постигнат именно в рамките на пандемията и то благодарение и на майсторите, и на лекарите.

 

 

„Погледни, бе – красота. Пътя за Белград – ако помните, паважи и как изглеждаше. Година и половина труд, дължащ се и на докторите. Успяхте да работите така в пандемията, че всичко да се случва, нищо да не спира в държавата. Нови мостове. Мантинели, маркировки, огради, съоръжения. Всичко това е направено от февруари досега, докато вървеше пандемията, благодарение на докторите и усърдието на строителите. Всичко това благодарение на лекарите и майсторите. Балтов, виж каква маркировка! Важно е бързо да лекуваме, здравите да се връщат на работа, защото има още един психологически проблем. Всеки здрав трябва да работи, за да не спират процесите“, заключи премиерът.

 

Шофьорите от няколко дни се движат по магистралата, по която са изградени са два пътни възела, 5 подлеза, 5 надлеза, мост над р. Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и принудително спиране.

 

На финала на разходката по новия път премиерът обясни, че ще се обади на новия главен секретар на МВР Христо Терзийски да сложат повече катаджии на него. „Вече му се радват и ще карат като бесни“, обясни намеренията си Борисов.

 

А от столицата, премиерът се отправи към Искъркото дефиле, където също тече ремонт.

 

„Искам българите да придобият представа, докато някои вдигаха юмруци, ние с какво се занимавахме. Народът ще прецени ползата от кое е по-голяма. Строим магистрали, пътища, жп линии, над 400 нови линейки сме закупили, нови апарати за болниците и много други неща. Това правим ние – продължаваме да работим всеки ден за българските граждани“, написа във Фейсбук профила си Борисов, коментирайки и протестите, които президентът Румен Радев подкрепя.

 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК