Борисов посети разрушен мост, строящ се тунел и училище
снимка: МС

Борисов посети разрушен мост, строящ се тунел и училище

И днес премиерът Бойко Борисов тръгна на инспекция в страната. Той посети разрушения мост на Хаджидимово, който беше отнесен от придошлите води на река Места. Заедно със зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков увериха местните, че в най-кратки срокове мостът ще бъде възстановен. Ще бъде ремонтирана и скъсалата се след обилните дъждове дига на реката. 

 

Освен това пътното платно между двете населени места е пропаднало поради подкопаване от водите на реката, а движението на пътните превозни средства е спряно.

 

„Виждате колко е бърза водата. Дигата трябва спешно да бъде възстановена“, каза Борисов. 

 

 

А зам.-министър Нанков коментира, че ремонтът трябва да бъде направен до събота. Вчера буйните води скъсаха дига, водата подкопа пътя и срути моста. Така жителите на Блатска останаха без пряка връзка за общинския център и град Гоце Делчев.

 

По-рано днес правителството отпусна и 600 хил. лв. за ремонт и благоустрояване на централна улица „Климент Охридски“ в Хаджидимово. Премиерът Бойко Борисов се ангажира също да обсъди с министъра на младежта и спорта Красен Кралев начините да се помогне на село Блатска за възстановяването на стадиона, който беше залят от реката.

 

Във Facebook Борисов коментира и инфраструктурните проекти.

 

„Половината от строителните дейности по тунела „Железница“ на АМ „Струма“ вече са изпълнени. Това е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще е с две отделни тръби за движение в посока, като дължината на всяка ще е над 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика. Строителните дейности по обекта стартираха през октомври миналата година“, написа премиерът.

 

 

„Напредва работата и по виадукта преди тунела по посока Кулата. Той се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове. Съоръжението е от два моста за двете платна на движение“, обяснява Борисов.

 

„АМ „Струма“ е поредният мащабен строителен обект, който изграждаме. Тук теренът е много труден, на места с голяма денивелация. Огромен труд са положили строителите както тук, така и на „Хемус“, „Европа“, пътя Ботевград – Видин и др. Иначе от жълтите павета е лесно да коментираш, когато никога нищо не си построил“, пише още министър-председателят.

 

След моста Борисов посети и училището в село Рибново – СУ „Йордан Йовков“.

 

Там той коментира, че се прави всичко възможно след 31 януари и големите ученици да се върнат в училище. Припомняме, че по-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов коментира, че от началото на януари се обмисля промяна на мерките. 

 

 

„Правим всичко възможно, ако така управляваме добре епидемията, след 31 януари да пуснем и големите ученици”, заяви Борисов.

 

Правителството е отпуснало 1,3 млн. лева, за да може да се оправи спортната база в училището в село Рибново, правителството ще направи каквото е нужно и за Хаджидимово, обеща Борисов.

 

„500 деца се обучават тук, те го заслужават. Когато има хубави училища, мотивирани преподаватели, храмове, развита инфраструктура и работни места – ще има и толерантност между християнското и мюсюлманското население, ще има по-добро бъдеще. Един бивш колега днес си „чешеше езика“ и говореше как имало симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Ние работим с всички кметове, без значение от партийната им принадлежност. Навсякъде живеят български граждани и искат по-модерна среда. Ако нашите опоненти не са съгласни да дадем тези 1 275 090 лв. за децата в Рибново, където кметът е от ДПС – нека да излязат и да го кажат!“, коментира премиерът.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК