БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: Предлагаме Рая Назарян за председател на НС, от гласуването ще видим дали ще има правителство

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов заяви, че партията ще предложи Рая Назарян за председател на парламента. 

“Утре ще предложим Рая Назарян за председател на 50-ото Народно събрание. От гласуването за нейната кандидатура ще стане ясно дали е възможно да има правителство в този парламент.

Не получаваме това, което ние наричаме “споделена отговорност”. Група партии, които се чудят как да си спасят затихващите си функции, искат да се упражняват на гърба на ГЕРБ. Към днешна дата съставянето на правителство не е възможно”, допълни Борисов. 

Договорки извън преговорния екип не правим. Колегите от ДПС се държаха отговорно, но още от началото казахме, че само с тях няма да управляваме. Заклинанието им, че Борисов и Пеевски ще управляват е кауза пердута”, обясни Борисов. 

“Има отговорни хора, има как. Винаги има как. Трябват отговорни хора, които да поставят на първо място държавата. Ние години наред сме носили отговорност за тази държава. Няма да им позволя да се покатерят нито на ГЕРБ, нито на мен”, заяви лидерът на ГЕРБ. 

Борисов допълни, че “Продължаваме Промяната – Демократична България” трябва да се реваншират. “В Европейския парламент нашите депутати преговарят заедно. Но нищо от това не се зачита. От някаква гора казват, че трябва да има реванш. Сега трябва да се реванширате”. 

“Вместо това получаваме популистки искания от други партии, но искат правителство, за да понесем само ние отговорност. ПП-ДБ дори не ни върнаха жеста”, посочи още той. 

“Няма да ви забравя билбордовете, няма да допусна да станат реалност”, каза още Борисов. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ИТН: Чухме ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Подобни статии

Back to top button