БългарияНа ФокусПоследни новини

БСП изключиха Калоян Методиев, той не се отказва и ще се закълне като независим депутат

Бъдещият депутат от БСП Калоян Методиев бе изключен от парламентарната група преди дори да се закълне като народен представител.

За първи път депутат бива изключен от своята група преди първата сесия на парламента.

Това стана факт след като Корнелия Нинова влезе в парламента от Благоевград, въпреки решението на Изпълнителното бюро, според което тя трябваше да влезе от София и да освободи място в Благоеград за Гергана Орманлиева – дългогодишен член на БСП, която е три мандата общински съветник в Гоце Делчев, била е председател на Младежката организация, член на Общинския съвет на партията.

“Националният съвет първо призова Калоян Методиев, с огромно мнозинство без нито един глас “против” или “въздържал се”, което рядко се случва, да се оттегли от парламента”, обясни Борислав Гуцанов.

От БСП заявиха, че мястото на Методиев е в СДС. Малко след това и СДС направи изявление, че не желаят Методиев и при тях.

По време на пленума в неделя Корнелия Нинова е била на косъм от изключване от партията, защото именно заради Методиев е пристъпила решението на ИБ на БСП. Други пък са искали да й бъде наложено тежко наказание за неспазване на решение на Изпълнителното бюро – 1 г. да няма право да се кандидатира за ръководни постове в партията. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ИТН: Чухме ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Подобни статии

Back to top button