БългарияПоследни новини

Борисов: Радев се обърка като пате в кълчища, не знае какво прави

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се появи във видео на живо от Фейсбук страницата си за първи път от доста време насам. Той посети опустошеното от пожар село Кръстава и отправи нови обвинения и критики към президента Румен Радев и служебния му кабинет.

 

Започна от министрите на финансите и на икономиката Асен Василев и Кирил Петков, които по думите му били „разнебитени“ от страна на „Има такъв народ“. Той бе категоричен, че ГЕРБ не атакува служебния министър на икономиката, а просто подава сигнал за евентуалното му двойно гражданство. Борисов подчерта, че темата първоначално е била повдигната от заместник-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

 

Според него президентът Радев „не знае какво прави в момента” и евентуални нови парламентарни избори, проведени в различни дни от президентските, биха били пагубни за страната.

 

„Представяте ли си три поредни седмици избори в пандемия? И как ще карат и връщат машините от чужбина толкова пъти?”, запита бившият премиер.

 

Той отчете провал на служебното правителство във външната политика, икономиката, финансите и здравеопазването.

 

Според него консултациите при президента Румен Радев са безсмислени. „Прах в очите на хората. Той се обърка като пате в кълчища”, смята лидерът на ГЕРБ.

 

И добавя, че въпреки че ще върнат втория мандат незабавно, ГЕРБ-СДС все пак ще представят проект за кабинет, „за да могат хората да сравняват”.

 

Той подчерта, че партията му би подкрепила правителство, което излезе с програма от 15-20 точки, съвпадащи с приоритетите на ГЕРБ-СДС. А коалицията би спечелила категорично евентуален вот през есента, смята експремиерът.

 

Борисов коментира и темата с полицейското насилие по време на протестите миналото лято. Той бе категоричен, че допреди дни не бил виждал записите от под колоните на Министерския съвет от 10 юли 2020 г.

 

„Подобни действия са недопустими. Очаквам адекватни наказания за полицаите, които са превишили правомощията си, но и за тези, които нападаха служители на реда. Този запис не съм го гледал никога. Ако бях, щях лично да подам сигнал. Как ще бият хора? И то вързани хора! Това е недопустимо”, заяви Борисов.

 

 

ДБ при Радев: Призив за успешен трети мандат (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button