БългарияНа ФокусПоследни новини

Борисов: В четвъртък с лидерите започваме разговори за ротацията

„В четвъртък с останалите лидери ще започнем разговори за регулаторите, ротацията и избора на конституционни съдии. Преднамерено нито един министър няма да бъде поставен от нас като условие да си подаде оставката или не“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Търговище.

„Ротацията изисква и нов председател на парламента. Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП и ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали“, добави Борисов.

„През последните девет месеца се научихме на коалиционна култура. Всичко, което сме записали в споразумението с ПП-ДБ сме го изпълнили – законите за ПВУ, конституционните и съдебните реформи, бюджета, пълноправно членство в Шенген. МВР работят много добре с ГД „Гранична Полиция“ и Агенция „Митници“, за да влезем по-бързо и по суша“, каза Борисов.

За Шенген той коментира, че австрийският бизнес в България е дал положително становище и оценка за приемането ни в Шенген. „Грешка ще е да бъде бойкотиран, защото може да бъде мотор и за сухопътните ни граници. Съветвам икономическите ни организации да направят кръгла маса заедно с австрийския бизнес, да се обърнат към канцлера на Австрия, че неприемането ни по суша е в ущърб на двете държави“, добави Борисов. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ГЕРБ-СДС: ПП-ДБ-СС създават изкуствена криза в Завода за боклук

Подобни статии

Back to top button