БългарияНа ФокусПоследни новини

Всички съдии по делото „Дебора“ в Стара Загора си дадоха отвод

Всички 17 съдии по делото „Дебора” в Стара Загора си дадоха отвод. Това съобщават от Окръжния съд в града. Оттам посочват, че наказателно дело срещу 26-годишния Георги Георгиев, който е обвиниеям по случая, е изпратено на Върховния касационен съд за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

Една част от съдебните състави са си дали отвод заради произнасяне по въпроса за мярката за неотклонение, взета в хода на досъдебното производство. Счели са, че тези произнасяния са пречка да разгледат наказателното дело от общ характер, заради изразено становище по доказателствата, въпроса за вината и доказаност на обвиненията. Останалата част от съставите са дали отвод с оглед публично разпространените съмнения в безпристрастността и обективността им при разглеждане и решаване на делото.

Припомняме, че обвиняемият Георги Георгиев беше изправен пред съда за това, че е нанесъл множество рани с макетен нож на 18-годишната Дебора Михайлова. Той отправил закани за убийство и обръснал по насилствен начин косата на младото момиче. Обвинителният акт срещу Георгиев беше внесен в Районния съд в Стара Загора на 15 декември миналата година.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Борисов: В четвъртък с лидерите започваме разговори за ротацията

Подобни статии

Back to top button