БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Делян Пеевски водеше преговорите и ги доведе до успешен край

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Делян Пеевски е водил преговорите с протестиращите и е успял да постигне успешен компромис с тях.

„Делян Пеевски водеше преговорите и ги доведе до успешен край, колкото и да не се харесва на „умнокрасивите“, заяви той.

„Много от лидерите не бяха вчера. Направих го с умисъл. Когато Томислав Дончев присъства на срещата, този, който им остави готов план, договорен с комисията, те го отритнаха. Теменужка Петкова е изключително запозната с всички механизми. Трето – Десислава Атанасова, председател на парламентарната група да подпише от мое име. Целта ми е да не се политизира този процес“, коментира Борисов.

„Ние трябва да имаме заместваща мощност. Това са от най-достойните професии и ние трябва да се отнасяме с уважение към тях. Имаме си въглища, при една война, при авария, ако спре да работи електропреносната мрежа, веднага може да си ги пуснем“, каза още Борисов.

„Колкото повече говорят за некоалиция, толкова повече грешат. Ако това вчера е некоалиция, не знам кое е коалиция“, добави Борисов.

„Не знам тези министри какво са правили вчера, когато е било подписано споразумението. Нали вчера си сложихме подписите, след като часове наред са водени тези преговори. И ако сега министърът каже, че е неизпълнимо, да дойде да го каже на трибуната и да гласувам „против“. Как така? Като няма слон в стаята, или да си подаде оставката, или да дойде да ни обясни. Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят какво говорят. Единият ден единият обижда миньорите, на другия ден другият казва, че споразумението няма да преработи. А ние тука да гласуваме“, допълни Борисов.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: Доволен съм, свършихме работата, протестите ще спрат

Подобни статии

Back to top button