БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов: Няма да подкрепим смяната на 3-ти март

ГЕРБ няма да подкрепи предложението на ПП/ДБ за промяна на националния празник от 3 март на 24 май. Това заяви категорично лидерът на партията Бойко Борисов преди парламентарното заседание в сряда.

„За (промяната) на 3 март няма да подкрепим. Не затова, че не сме за 24 май, а че не трябва да се бият празниците. И 3 март, и Съединението, и 24 май са изключително светли празници, за да стават място за спор, раздор или политика“, заяви Борисов.

Апропо, това е първият път, в който експремиерът заявява със 100-процентова категоричност, че е против смяната на националния празник, макар и да е намеквал за това.

Борисов вкратце засегна и номинацията на бизнесмена Любомир Минчев за общински съветник в София. „Много успешен бизнесмен, много по-успешен от Васил Терзиев“, окачестви той кандидатурата му.

Припомняме, идеята за приемането на 24 май за национален празник на страната беше повдигана няколко пъти през последните години, като досега винаги срещаше подкрепа от страна на партията на Борисов.

Нещо повече, през май миналата година самите депутати от ГЕРБ внесоха такова предложение за промяна в Кодекса на труда с аргумента, че „ако се питат българите кой празник се признава – 24 май е безспорен и надделява“.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Инициативния комитет за референдум за трети март иска да види конкретните промени в конституцията

Подобни статии

Back to top button