БългарияНа ФокусПоследни новини

ГЕРБ: Трябва да се спасят на въглищните централи, очертава се погром

Kлючово важно e да се удължи животът на въглищните централи, това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев. 

„За съжаление, не виждаме такова нещо. Очертава се погром. Затова правителството и министърът на енергетиката трябва по най-бързия начин да определят визия за удължаването на комплекса. За съжаление, не виждаме такова желание и мисъл в тази посока. Което пречи на подписването на колективно споразумение“, каза още той. 

По думите на Теменужка Петкова, не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи.

„А те са гарант за енергийната ефективност на страната“, отбеляза тя и подчерта, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната“.

Петкова призова правителството да предприеме бързи действия и да направи всичко необходимо, така че животът на въглищните централи да бъде удължен.

Делян Добрев пък заяви, че 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога са дошли, как са участвали на търг и защо са били избрани. 

„Това не е скандал, това е международен скандал! Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос“, каза още той. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Бойко Борисов: Няма да подкрепим смяната на 3-ти март

Подобни статии

Back to top button