БългарияНа ФокусПоследни новини

Бойко Борисов се закани: След ротацията ще сменим всеки министър, който не си е свършил работата

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че всеки министър, който не си е свършил работата ще бъде сменен когато се осъществи ротацията на Николай Денков с Мария Габриел. Според споразумението, сключено между ГЕРБ и ПП-ДБ, Денков ще е премиер до май 2024 година, след което вицепремиерът Мария Габриел ще поеме премиерския пост. Това каза Борисов от Хасково.

 За пет избора държавата похарчи милиард лева. Служебните правителства не направиха абсолютно нищо, въпреки че се къпеха в медиен комфорт, обясни Бойко Борисов. Веднъж ми беше жал – от нашите пари толкова безумно да ги харчим за избори. Освен енергия и труда на комисиите, струва по 140 млн. лв. 

За санирането работеха малки компании, имаха най-добрия надзор – жените, които живеят в блока. Нула пари от българите, каза той. За тези три години парите заминаха, парите на държавата са на дъното, каза той.

Виждате какви структури имат. В Хасково издигат кмета, който изгониха, обясни Борисов. Всичко това го правим заради вас, заради елементарна стабилност, заради елементарен шанс да влезем в Шенген, в Еврозоната, каза още Борисов. По думите му само България не си е взела парите от Плана за възстановяване. „Тогава умнокрасивите ми се подиграваха, когато казах, че е хубаво да има една мазнинка за зимата“. Сега пари няма, заяви лидерът на ГЕРБ. Не е лоша идея от време на време да се блокират пътищата. Минах по стария път от Чирпан до Сливен – час и 50 мин. По магистралата за 20 мин. Сега щеше да е готова и „Хемус“, каза той. Помните ли, когато ви лъжеха, за три години нула! Точка“, добави Борисов.

По думите му по негово управление е нямало мигранти, имало е саниране. Те на откриването са царе – отиват и се нареждат, откриват в Бургас нещо, което ви показвах преди 2 години, че е готово, каза още лидерът на партията. 

Цял ден говорих с Кирил Петков за службите, благодарен съм му, че разбра. Изисква се мощна киберагенция, обясни Борисов. Тук ще го подкрепя в модернизацията на службите, а след това ще сложим независими хора, които да ги управляват, каза Борисов.

За ГЕРБ нищо няма да стане, ако ПП-ДБ загубят. В най-тежките времена дадохме най-добрите резултати. Проблемът е, че нищо не могат да обещаят, обясни Борисов. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Фалшификат на премиера Денков се опитва да измами хората във Фейсбук

Подобни статии

Back to top button